105 filmer

19 september 1990

Henry Hill växer upp på 50-talet med en dröm, att bli gangster. Han lierar sig med bossen Paul Cicero och blir vän med Tommy De Vito och den lite äldre Jimmy Conway. De tre tillbringar all tid tillsammans och med åren tar de sig högre upp i hiriarkin. På 70-talet begår Jimmy och Tommy det största rånet i landets historia, men blir paranoida och börjar metodiskt ta livet av alla som hade något med det att göra. Henry börjar också på eget initiativ smuggla och sälja kokain bakom ryggen på Cicero.

6 mars 2009

Året är 1985 och samhällets främsta superhjältar är i fara. Efter det gåtfulla mordet på The Comedian återförenas hans tidigare kollegor för första gången på flera år för att utreda fallet – och överleva. De avslöjar hemligheter som skulle kunna försätta hela världen i fara, men för att kunna rädda världen måste de först rädda sig själva.

14 november 2007

Det är den fjärde juli år 2008 och LA står på randen till socal, ekonomisk och ekologisk katastrof. Boxer Santaros är en actionhjälte som lider av minnesförlust. Hans liv flätas samman med Krysta Now, en fd porrstjärna som skapat sin egen realityshow, och Roland Taverner, en polis som håller i nyckeln till en förbluffande konspiration i ett land där polismakten får allt större kontroll över befolkningen.

18 november 2022

Ett ungt par bjuds, tillsammans med en grupp främlingar, in till en avskilt belägen restaurang på en avlägsen ö. Den mycket hyllade men något besatte köksmästaren har förberett en påkostad avsmakningsmeny, men också några chockerande överraskningar.

Italienaren Benigni tog storslam på Oscarsgalan 1999 med denna varma och gripande komedi om en man som bemöter nazismens mörka ondska och terror med en envist livsbejakande humor. Guido, hans hustru Dora och lille sonen Giosué är en lycklig familj tills det tyska krigsvåldet sliter isär dem. De sätts på ett tåg på väg till koncentrationslägren...

21 april 2023

Eleanor Woodley är en ung kriminalinspektör som brottas med demoner från det förflutna. Hon kallas till en brutal brottsplats - en ny och skrämmande massmördares verk. Mördarens gåtfulla och oförutsägbara beteende gäckar polisen. Är Eleanor med sitt plågade psyke, den enda som kan förstå hur denna ovanliga mördare tänker och få honom ställd inför rätta?

21 december 2012

När en ensam skytt tar livet av fem personer med sex skott pekar alla bevis på den person som polisen anhållit. I förhören har den misstänkte enbart en sak att säga: "Hämta Jack Reacher!". Det som följer är en jakt på sanningen långt utöver det vanliga, där Jack Reacher ställs mot en oväntad fiende som både är extremt våldsam och bär på en hemlighet.

Den 25-årige Kit livnär sig som sopåkare när han träffar den endast 15-årige Holly. Hennes pappa vägrar godkänna förhållandet och under en uppgörelse skjuter Kit pappan och det unga paret flyr mot "The Badlands".

31 augusti 2001

Syskonen Trish och Darry blir omkörda av en otäck gammal bil och tvingas av vägen. Senare får de återigen syn på bilen samt en mystisk figur i skuggorna runt en övergiven gammal kyrka. Figuren dumpar något på bakgården, rakt ner i ett gigantiskt rör. Trots Trishs motvilja vill Darry att ta sig en närmare titt. Nyfikenheten leder dem rakt in i en mardröm - värre än de någonsin kunnat föreställa sig.

En övergiven baby som fötts under de mest fruktansvärda omständigheter tas om hand om av excentriska familjen Hewitt. Under deras morbida uppfostran utvecklar Thomas en tjusning för motorsågar och tortyr. Det får fyra ungdomar erfara när de är med om en bilolycka och kontaktar polisen. Den skumma sheriffen som dyker upp leder dem till ett avlägset skräckhus. Där måste ungdomarna slåss för att överleva natten hos den kannibalistiska familjen med sadistiska ritualer, när Thomas mordiska begär väcks till liv och han förvandlas till Leatherface.

Ett galet geni, havsforskaren Stromberg, planerar att ödelägga jorden och bygga upp ett nytt rike på havets botten. Bond sänds omedelbart ut för att reda ut situationen. Hotet rör både öst och väst, vilket gör att den brittiska underrättelsetjänsten och KGB beslutar sig för att samarbeta.

26 juni 1979

En rymdfärja monterad på en Boeing 747 blir stulen under mystiska omständigheter. Agent 007 skickas ut för att besöka tillverkaren, miljardären Hugo Drax, och be om ursäkt. Under besöket görs flera försökt att mörda Bond. Drax misstänks för att själv stå bakom stölden av färjan. Tillsammans med rymdforskaren och CIA-agenten Holly Goodhead upptäcker Bond att Drax planerar att utplåna mänskligheten. Till sin hjälp har en mycket speciell man vid namn Jaws.

26 augusti 1994

Mickey och Mallory har på kort tid mördat över femtio människor och framställs som superstjärnor i massmedia. De överfaller oskyldiga helt slumpmässigt och lämnar alltid en överlevande så att denne kan berätta för omvärlden. Wayne Gale, reporter för TV programmet "American Mainiacs", följer deras spår. Hans jakt efter sensationer och höga tittarsiffror kommer att få fruktansvärda konsekvenser.

18 februari 2022

I den här uppföljaren försöker en grupp influerare blåsa nytt liv i en övergiven stad i Texas. Där möter de Leatherface, den ökände mördaren med en mask av mänsklig hud.

29 mars 2013

Jorden har invaderats av en annan art som raderar människornas minnen och tar över deras kroppar. Det här är framtiden och mänskligheten är nästan utrotad. Men människornas känslor är starkare än de andra arterna de har tagit över och vissa klarar att kämpa emot inifrån. Det finns en grupp fria människor kvar som fortfarande kämpar emot, Jared Howe och Melanie Stryder är två av dem. Melanie tas över av ”Wanderer” - en utomjording som levt på många olika planeter. Men Melanies minnen har överlevt tillsammans med hennes känslor och hon kämpar emot starkare än någon tidigare för att skydda de hon älskar. Det här är början på en annorlunda kärlekshistoria…

17 januari 1986

På väg mot San Diego färdas den unge Jim Halsey genom Texas ogästvänliga öken. Regnet piskar ner och det är mörkt. Jim är trött och uttråkad. När en liftare plötsligt lösgör sig ur dunklet ser han sin chans till lite trevligt sällskap.

Eva lägger ambitioner och karriärtankar på hyllan när Kevin föds. Förhållandet mellan son och mor är svårt redan från första början. När Kevin är femton år begår han en fruktansvärd handling och Eva kämpar med sina egna känslor av sorg och ansvar. Har hon någonsin älskat sin son? Och i vilken utsträckning kan hon själv beskyllas för det som Kevin gjort?

Six years after being kidnapped by a cult, Jamie tries to escape the clutches of her serial killer uncle, Michael Myers.

24 oktober 2003

Detta är skildringen av en helt vanlig dag i en amerikansk high school. En dag som fylls med lektioner, fotbollsträning, hobbyverksamhet och skvaller i korridorerna. Varje elev, som vi lär känna, har sin syn på skolan. Den upplevs vara allt från stimulerande till traumatisk. Den kontroversiella Elephant, som tar avstamp i massakern vid Columbine High School, hade premiär vid filmfestivalen i Cannes 2003 där den i tävlan med bland annat Lars von Triers Dogville tog Grand Slam och vann både Guldpalmen och pris för bästa regi.

Vännerna Marie och Alexia åker ut till Alexia föräldrars land för att plugga och ha det skönt. Men när skymningen faller knackar helvetet på dörren. En hänsynslös inkräktare mördar Alexias familj, tar Alexia till fånga och det är nu upp till Marie att rädda henne från en blodig död. Men mördaren lyckas alltid vara steget före Marie...

Kan du inte hitta en film eller tv-serie? Logga in för att skapa den.

Globala

s fokus på sökrutan
p öppna profilmenyn
esc stäng ett öppet fönster
? öppna tangentbordsgenväg fönstret

På mediasidor

b gå tillbaka (eller till förälder när det är tillämpligt)
e gå till redigerings sidan

På tv-säsongssidor

(höger pil) gå till nästa säsong
(vänster pil) gå till den föregående säsongen

På tv-avsnittssidor

(höger pil) gå till nästa avsnitt
(vänster pil) gå till föregående avsnitt

På alla bildsidor

a öppna lägg till bild fönstret

På alla redigeringssidor

t öppna översättnings väljaren
ctrl+ s skicka förmulär

På diskussionssidor

n skapa ny diskussion
w växla sedd-status
p växla offentligt/privat
c växla stäng/öppna
a öppna aktivitet
r svara på diskussionen
l gå till det senaste svaret
ctrl+ enter skicka ditt meddelande
(höger pil) nästa sida
(vänster pil) föregående sida

Inställningar

Vill du betygsätta denna artikel eller lägga till den i en lista?

Logga in