219 films

5 december 1997

Als docenten ontdekken dat een doelloze conciërge ook een wiskundig genie blijkt te zijn, helpt een therapeut de jongeman zijn belemmerende problemen te overwinnen.

20 oktober 2023

Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk blanke profiteurs aan, die de Osage door middel van manipulatie, afpersing en diefstal zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden.

25 december 2017

'Molly's Game' vertelt het waargebeurde verhaal van skiër Molly Bloom. Nadat Molly zich net niet weet te kwalificeren voor de Olympische Spelen reist ze af naar Los Angeles om als een cocktailserveerster te werken.

18 augustus 2017

's Werelds beste huurmoordenaar besluit het roer om te gooien en te getuigen tegen zijn voormalige werkgever bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. Zijn oud-werkgever is de corrupte, moordzuchtige ex-president van een Oost-Europees land.

Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen chalet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleedt.

10 april 1957

De jury moet gaan beslissen of een jongen schuldig is aan de moord op zijn vader. Het lijkt allemaal heel duidelijk te zijn dat hij het heeft gedaan en alle juryleden denken snel naar huis te kunnen gaan. Maar één jurylid is niet overtuigd van zijn schuld en als één iemand tegen de veroordeling is komt er geen veroordeling.

10 oktober 2014

Hank Palmer is een bekende advocaat uit de grote stad. Hij keert terug naar zijn geboortedorp waar zijn vader, de rechter van het dorpje, verdacht wordt van moord. Ondanks het feit dat Hank van zijn vader vervreemd is geraakt gaat hij toch op zoek naar de waarheid en ondertussen haalt hij de banden met zijn familie opnieuw aan.

16 juni 1989

Vijf jaar na de gebeurtenissen in de eerste film zitten de Ghostbusters midden in de rechtszaken, en raken ze bankroet. Wanneer Dana echter weer problemen begint te krijgen met geesten komen de jongens weer in actie. Ze worden echter al snel gearresteerd. De Ghostbusters komen er achter dat New York opnieuw op het punt staat door bovennatuurlijk kwaad overspoeld te worden, en besluiten de stad nogmaals te redden.

17 oktober 1997

Kevin Lomax is een advocaat uit Florida die nog nooit een zaak verloren heeft. Ondanks dat zijn moeder het er niet mee eens is, verhuist hij met z'n vrouw naar New York om daar voor een grote firma te gaan werken.

15 oktober 2009

Een aanklager, Nick Rice, komt terecht in een wraakcomplot van iemand die getraumatiseerd is door het rechtssysteem. Hij moet het opnemen tegen een crimineel meesterbrein, Clyde Shelton, dat vanuit de gevangenis een hele stad onder controle heeft.

24 september 1999

Libby wordt schuldig bevonden van de schijnbare moord op haar man Nick. Als ze na zes jaar gevangenis voorwaardelijk vrijkomt, gaat ze op zoek naar haar zoontje met behulp van reclasseringsbeambte Travis Lehman, en komt ze ook achter de waarheid met betrekking tot haar man.

17 november 2017

'Roman J Israel, Esq.' volgt een idealistische, liberale advocaat die zich jarenlang keihard voor de kleine man heeft ingezet terwijl anderen met de eer gingen strijken. Nadat zijn collega, het hoofd van de firma, een hartaanval krijgt wordt Roman gedwongen als leider van de firma op te treden.

16 oktober 2015

De film vertelt het waargebeurde verhaal van James Donovan, een advocaat die zich in het centrum van de Koude Oorlog bevindt wanneer hij door de CIA gerekruteerd wordt om een haast onmogelijke missie uit te voeren: onderhandelen over de vrijlating van een door de Russen gevangen genomen Amerikaanse piloot.

18 maart 2011

Mickey Haller is een advocaat die vanuit de achterbak van zijn Ford Lincoln een beroemde cliënt verdedigt. Hij krijgt gewetensbezwaren wanneer hij er achter komt dat de man die hij verdedigt verantwoordelijk is voor een misdaad waarbij een onschuldige man veroordeeld is.

18 november 1997

Rudy Baylor is een beginnende advocaat die in een zware rechtszaak verzeild raakt. Zijn tegenstanders: een legertje gehaaide juristen. Zijn medestander: Deck Shifflet, een nogal opvliegende media-advocaat die steeds zakt voor zijn rechtbankexamen. Rudy's moet tot het uiterste gaan om het recht te laten zegevieren.

6 augustus 2021

Casi is een ambitieuze en succesvolle pro-deoadvocaat uit New York. Wanneer hij een zaak verliest en geschorst wordt, twijfelt hij aan het rechtssysteem. Gaandeweg gaat hij er mentaal aan onderdoor en raakt hij betrokken bij de onvoorspelbare beklaagde Lea.

2 februari 1996

Annie Laird is een jonge, alleenstaande moeder die wordt uitgekozen als jurylid in een proces tegen mafiabaas Louie Boffano. Om Annie onder druk te zetten huurt Boffano een mysterieuze man in: ' The Teacher'. Ze wordt slachtoffer van zijn meedogenloze intimidatie. Haar zal niets overkomen, maar als Annie niet meewerkt met de mafia, zal haar zoontje Oliver toch zeker het slachtoffer worden.

13 maart 1992

De New Yorkse tieners Bill en Stan reizen door het zuiden. Wanneer ze per ongeluk iets meenemen uit een winkel zonder te betalen worden ze opgepakt voor een moord die ze niet gepleegd hebben. Ze kunnen geen advocaat betalen,en dus bellen ze de oom van Bill, die zegt advocaat te zijn en samen met zijn verloofde naar het zuiden afreist.

17 december 1957

Advocaat Sir Wilfrid Robarts is net weer aan zijn werk gegaan nadat hij aan een hartaanval heeft geleden. De dokters raden hem aan om te stoppen met werken. Wanneer hij echter hoort van de zaak Leonard Vole, die beschuldigd is van moord, kan hij die niet weerstaan.

1 april 2016

Grace (Melissa Joan Hart) is een christelijke lerares die voor de rechter wordt gedaagd omdat ze in de klas een eerlijk antwoord gaf op een vraag over Jezus. De directeur en de inspecteur bundelen hun krachten in een fanatieke groep van burgerrechten. Grace wordt geconfronteerd met een epische rechtszaak, die haar carrière waarvan ze houdt kan kosten en God kan bannen uit de klas.

Film of tv-serie niet gevonden? Log dan in om deze te creëren.

Wereldwijd

s focus op zoekbalk
p open profielmenu
esc sluit een open venster
? open sneltoetsen venster

Op media pagina's

b ga terug (of ga naar bovenliggend item)
e ga naar beweken

Op TV seizoenspagina's

(rechter pijl) ga naar volgende seizoen
(linker pijl) ga naar vorig seizoen

Op pagina's met TV-programma's

(rechter pijl) ga naar volgende aflevering
(linker pijl) ga naar vorige aflevering

Op alle afbeeldingspagina's

a open venster afbeelding toevoegen

Op alle bewerkte pagina's

t open vertaalmenu
ctrl+ s verstuur formulier

Op discussiepagina's

n start nieuwe discussie
w Verander kijk status
p privé of openbaar
c gesloten of open
a open activiteit
r beantwoord discussie
l ga naar laatste antwoord
ctrl+ enter verstuur uw bericht
(rechter pijl) volgende pagina
(linker pijl) vorige pagina

Instellingen

Want to rate or add this item to a list?

Inloggen