50 filmer

31 mars 1999

När Neo en kväll förs iväg av Trinity och finner sig själv öga mot öga med Morpheus blir han erbjuden ett livsavgörande val. Tar han den röda tabletten får han veta sanningen om Matrix och den värld han tror sig leva i. Tar han den blå glömmer han att någonsin mött Morpheus och fortsätter det liv han nu lever i ovisshet.

3 september 2020

Beväpnad med bara ett ord - "Tenet" - reser protagonisten i en skuggvärld av spionage för att rädda mänskligheten i ett uppdrag som utspelar sig bortom tiden. Inte tidsresa. Inversion.

Miles Morales ger sig ut på ett episkt äventyr som tar honom från Brooklyn tvärs över multiversumet. Han slår sig samman med Gwen Stacy och ett nytt gäng Spider-människor, och de ställs mot en skurk som är kraftfullare än någon som de tidigare har mött.

22 november 2023

En familjs semester i ett hus vid havet förvandlas till en mardröm när en cyberattack slår ut all elektronik – och två främlingar plötsligt knackar på dörren.

Ethan och hans team står inför sitt svåraste uppdrag hittills: att utrota Syndikatet, en internationell kriminell och mycket rutinerad organisation vars mål är att förgöra IMF (Impossible Mission Force).

När Taki vaknar så har han en känsla av att han har drömt något viktigt. Han var i ett främmande rum och i en annan kropp … en flickas kropp. I en annan del av Japan drömmer Mitsuha om ett annat liv, ett liv så långt bort från sin hemby som möjligt. Hon önskar att hon var en snygg kille från Tokyo. En dröm som besannas när hon somnar. Plötsligt lever Mitsuha Takis liv i Takis kropp och vice versa. När de vaknar har de återvänt till sig själva, men när natten kommer byter de kropp igen. Samtidigt som de, lite fumligt, försöker vänja sig vid att vara den andre så anar de att det finns en djupare orsak till varför det sker, frågan är bara vad..?

Sandra, Samuel och deras synskadade son Daniel har under det senaste året levt i en avlägsen bergsstuga. När Samuel hittas död utanför, inleds en utredning av dödsfall under misstänkta omständigheter. Mitt bland alla frågetecken anklagas Sandra. Men är det självmord eller mord? Ett år senare närvarar Daniel vid sin mors rättegång, som visar sig vara en ren och skär dissekering av hans föräldrars relation.

Av rädsla för vad en gudalik superhjältes ohämmade krafter kan leda till tar sig Gothams egen brottsbekämpare an Metroplis högaktade hjälte. Samtidigt frågar sig världen vilken hjälte de faktiskt behöver, för medan Superman och Batman strider mot varandra uppstår ett nytt hot, ett hot större än något mänskligheten tidigare skådat.

En utmattad kinesisk-amerikansk kvinna sveps med i ett galet äventyr där hon är den enda som kan rädda världen genom att utforska andra världar och genom de liv som hon hade kunnat leva.

Äntligen får alla frågor svar. Detta är filmen som länkar samman Stjärnornas krig som kom ut på biograferna redan 1977 med 2002 års Star Wars: Episod II - Klonerna anfaller och frågor som hur Luke Skywalker hamnade hos sina fosterföräldrar, varför Yoda flydde och kanske den största frågan av dem alla, hur Anakin Skywalker blir Darth Vader får äntligen svar.

16 maj 2024

Genius artist Cesar Catilina seeks to leap the City of New Rome into a utopian, idealistic future, while his opposition, Mayor Franklyn Cicero, remains committed to a regressive status quo, perpetuating greed, special interests, and partisan warfare. Torn between them is socialite Julia Cicero, the mayor’s daughter, whose love for Cesar has divided her loyalties, forcing her to discover what she truly believes humanity deserves.

3 maj 2024

Teenager Owen is just trying to make it through life in the suburbs when his classmate introduces him to a mysterious late-night TV show — a vision of a supernatural world beneath their own. In the pale glow of the television, Owen’s view of reality begins to crack.

2 februari 2010

Efter att ha hamnat i en våldsam storm med sin segelbåt, lyckas Jess och hennes vänner ta sig ombord på ett passerande kryssningsfartyg. Men lyckan varar inte länge. Klockorna har stannat, ingen finns vid rodret och båten tycks vara tom - men de är långt ifrån ensamma.

20 januari 2023

Junes mamma försvinner under en semester i Colombia med sin nye pojkvän. Eftersom June befinner sig tusentals mil bort i Los Angeles, använder hon sig av den senaste tekniken för att försöka hitta sin mamma innan det är för sent. Ju djupare hon gräver, desto fler frågor väcks. När June upptäcker hemligheter om sin mamma, inser hon att hon aldrig riktigt känt henne.

Bestsellerförfattaren Stephen King och den tvåfaldigt Oscarbelönade manusförfattaren William Goldman ("Butch Cassidy och Sundance Kid", "Alla presidentens män") har haft ett mångårigt samarbete, nu senast med "Hjärtan i Atlantis". Deras nya film DRÖMFÅNGARE bygger på en roman med samma titel av King. Det är berättelsen om fyra vänner, som under en jakt i Maines skogar överraskas av ett fruktansvärt oväder. Men i denna storm döljer sig något än mer hotfullt... I rollistan återfinns bl a Morgan Freeman ("Nyckeln till frihet", "Seven"), Tom Sizemore ("Pearl Harbor", "Black Hawk Down"), Thomas Jane ("Boogie Nights", "Magnolia") och Jason Lee ("Vanilla Sky"). Drömfångaren regisseras av Lawrence Kasdan, som genom åren svarat för en rad framstående filmer som "Het puls", "Människor emellan", "Silverado", "Wyatt Earp" och "French Kiss".

6 november 2019

Den Oscarsnominerade filmskaparen Noah Baumbach regisserar denna skarpa och ömsinta film om ett äktenskap i kris och en familj som kämpar för att hålla ihop.

28 juli 1995

Drama från 1995 av Larry Clark med Leo Fitzpatrick och Sarah Henderson. De talar om sex. De dyrkar sex. De håller till på gatan. De tar crack. De misshandlar en neger. De festar. De talar ännu mer om sex. De somnar i badkaret. De vaknar och börjar om från början. Ett helt vanligt dygn för en grupp tonåringar som får dig att kippa efter andan.

11 augusti 2017

En ung kvinna växer upp i en dysfunktionell familj som ständigt är på rymmen från FBI. I en fattig miljö uppfostras hon och hennes tre syskon av en alkoholiserad men påhittig pappa som berättar magiska historier för att distrahera barnen från allt elände, och en självisk och frikyrklig mamma som inte har för avsikt att hålla ihop familjen.

29 september 1993

The film follows Kristi Jones who, along with her gang, take part in Mafia-run street fights to earn money for her sister's college education. Kristi's sister hopes to become a doctor and pay for Kristi's education.

18 april 2003

LILJA 4-EVER handlar om 16-åriga Lilja som bor i en sliten och fattig förort någonstans i det forna Sovjetunionen. Hennes enda vän är den unge pojken Volodja. Tillsammans drar de runt i området och fantiserar om hur man kunde göra livet lättare att leva. En dag tänds hoppet när Lilja blir förälskad i Andrej. Han ber henne följa med till Sverige och börja ett nytt liv.

Kan du inte hitta en film eller tv-serie? Logga in för att skapa den.

Globala

s fokus på sökrutan
p öppna profilmenyn
esc stäng ett öppet fönster
? öppna tangentbordsgenväg fönstret

På mediasidor

b gå tillbaka (eller till förälder när det är tillämpligt)
e gå till redigerings sidan

På tv-säsongssidor

(höger pil) gå till nästa säsong
(vänster pil) gå till den föregående säsongen

På tv-avsnittssidor

(höger pil) gå till nästa avsnitt
(vänster pil) gå till föregående avsnitt

På alla bildsidor

a öppna lägg till bild fönstret

På alla redigeringssidor

t öppna översättnings väljaren
ctrl+ s skicka förmulär

På diskussionssidor

n skapa ny diskussion
w växla sedd-status
p växla offentligt/privat
c växla stäng/öppna
a öppna aktivitet
r svara på diskussionen
l gå till det senaste svaret
ctrl+ enter skicka ditt meddelande
(höger pil) nästa sida
(vänster pil) föregående sida

Inställningar

Vill du betygsätta denna artikel eller lägga till den i en lista?

Logga in