War

10634 movies

Zgodba se odvija v ZDA v ne tako oddaljeni prihodnosti in se začne, ko se en del držav odcepi od unije in je sedaj sestavljena le iz frakcij. Skupina novinarjev se odpravi na potovanje po ZDA sredi vse hujše državljanske vojne, ki je zajela celotno državo, med tem naletijo na številne izzive, ki ogrožajo njihova življenja. Hkrati se vlada spreminja v distopični režim, radikalne oborožene skupine pa pogosto sodelujejo v političnem nasilju. Film raziskuje globoke delitve v ameriški družbi in predstavlja temačno in nekoliko preroško vizijo prihodnosti.

Caesar and his apes are forced into a deadly conflict with an army of humans led by a ruthless Colonel. After the apes suffer unimaginable losses, Caesar wrestles with his darker instincts and begins his own mythic quest to avenge his kind. As the journey finally brings them face to face, Caesar and the Colonel are pitted against each other in an epic battle that will determine the fate of both their species and the future of the planet.

september 6, 2022

August 1944. With the American Eighth Air Force poised to strike over Nazi Germany, British Intelligence learns that they could be flying into a deadly trap. With only hours to spare, Flight Lieutenant Edward Barnes must fly a life and death mission over Berlin in his unarmed Spitfire to obtain photographic evidence and save the lives of 1200 men.

januar 25, 2024

Top IAF aviators come together in the face of imminent danger, to form Air Dragons. Fighter unfolds their camaraderie, brotherhood and battles, internal and external.

Skrivna operacija specialnih sil na južnih Filipinih, ki se mora prebiti za sovražnikovo linijo, da bi rešila vrhunsko opremo in talce, se sprevrže v brutalno 48-urno bitko za preživetje. Ko se ekipa znajde v zasedi, je častnik Kinney odločen, da ne bo pustil nobenega človeka za seboj.

Veličasten vzhodnjaški fantazijski ep, ki temelji na najbolj znanem kitajskem klasičnem fantazijskem romanu Fengshenyanyi. Poustvarja dolgotrajne mitske vojne med ljudmi, nesmrtniki in pošastmi, ki so se zgodile pred več kot tri tisoč leti.

november 23, 2016

Režiser filmov Stik, Brodolom in Pot do slave nas z zgodbo o nevarnem vohunskem svetu zarot, prevar in ljubezni popelje v čas 2. svetovne vojne. Vohun Max v severni Afriki spozna privlačno francosko upornico Marianne. Njuni skrivni nalogi se prepleteta v nevarni pajčevini spletk, kjer ni več jasnih meja med resničnim življenjem in krinko. Čeprav le za las uideta vsem nevarnostim, ne razkrijeta vseh skrivnosti, njuna pogubna igra pa se nadaljuje v Londonu, kjer se njuni poti znova prekrižata in zapleteta.

In the winter of 1598, the seven-year Imjin War nears an end as the Japanese Wae invaders prepare to withdraw from Joseon. Admiral Yi Sun-shin leads an allied fleet of Joseon and Ming ships to annihilate the Wae army. Joseon, Ming, and Wae forces clash at Noryang Strait, the deadly sea where Admiral Yi fights his last valiant battle.

december 25, 1926

During America’s Civil War, Union spies steal engineer Johnny Gray's beloved locomotive, 'The General'—with Johnnie's lady love aboard an attached boxcar—and he single-handedly must do all in his power to both get The General back and to rescue Annabelle.

december 19, 1986

As a young and naive recruit in Vietnam, Chris Taylor faces a moral crisis when confronted with the horrors of war and the duality of man.

Resnična zgodba o tajni britanski organizaciji iz druge svetovne vojne: Special Operations Executive. Ustanovil jo je Winston Churchill, njihovi napadi na nemške sile za bojnimi linijami pa so pomagala spremeniti potek vojne in so botrovali nastanku sodobnih "črnih operacij".

Režiser epopej Pogumno srce, Kristusov pasijon in Apokalipto predstavlja navdihujočo resnično zgodbo o bolničarju Desmondu, ki želi v času druge svetovne vojne pomagati tovarišem v boju. Spomladi leta 1945 – ko se je vojna na Tihem oceanu bližala svojim poslednjim, a najsmrtonosnejšim dnevom in so ameriške sile v Okinavi naletele na morda najbolj zagrizen odpor Japoncev – se je en vojak izkazal za neverjetnega junaka. Desmond T. Doss, ki je zaradi ugovora vesti odklanjal uporabo orožja in je zaprisegel, da nikoli ne bo ubil nikogar, je služil kot neoborožen bolničar… in je sam samcat – ne da bi izstrelil en sam naboj – rešil življenja na ducate svojih soborcev, ki so se opotekli pod streli sovražnika.

november 22, 2023

Spektakularen akcijski ep, ki opisuje razburkani vzpon in padec slavnega francoskega cesarja. Ob osupljivem, veličastnem zgodovinskem ozadju se film poglobi v Napoleonov neutrudljivi boj za oblast skozi prizmo nepotešljivega, viharnega razmerja, ki ga je imel s svojo največjo ljubeznijo, Josephine, ter ob tem izpostavlja njegove prekanjene vojaške in politične taktike v nekaterih izmed najbolj silovitih bojnih prizorov, kar smo jih kdaj videli na velikem platnu. V režiji legendarnega Ridleyja Scotta je film dodelan do potankosti in dogodek onkraj pričakovanega.

julij 19, 2017

Maj 1940, druga svetovna vojna. Nacisti so zaokrožili francosko pristaniško mesto Dunkirk (Dunkerque), z letaki tamkajšnjim prebivalcem in vojakom napovedujejo njihov na videz brezupen položaj. Zaradi sovražne vojske na eni strani in morja na drugi strani, se zdi, kot da ni možnosti za preživetje. Toda v Veliki Britaniji pripravljajo drzno reševalno akcijo, v uspeh katere sprva verjame zelo malo posameznikov. Kljub temu pa se nekaj pogumnih moških poda v boj, da bi rešili svoje tovariše. Na plažah pred Dunkirkom namreč 400.000 mož čaka na njihovo pomoč. Christopher Nolan je film režiral po lastnem scenariju in ga tudi produciral skupaj z Emmo Thomas. Izvršni producent je Jake Myers.

avgust 12, 1927

Two young men, one rich, one middle class, both in love with the same woman, become US Air Corps fighter pilots and, eventually, heroic flying aces during World War I. Devoted best friends, their mutual love of the girl eventually threatens their bond. Meanwhile, a hometown girl who's the lovestruck lifelong next door neighbor of one of them pines away.

The true story of how businessman Oskar Schindler saved over a thousand Jewish lives from the Nazis while they worked as slaves in his factory during World War II.

Mehiko, ZDA, Španija V času španske državljanske vojne okrutni frankovski častnik Vidal v odročno gorsko vasico pripelje svojo nosečo ženo in njeno hčerko Ofelijo, saj želi biti prisoten ob sinovem porodu. Ofelija, navdušena nad prebiranjem pravljic, v tamkajšnjem čarobnem gozdu sreča favna ki ji pove, da je v resnici princeska, ki mora opraviti tri naloge, če se želi vrniti v svoje čarobno kraljestvo in spet videti svojega očeta kralja. Medtem ko se Ofelija odpravi na čarobno pustolovščino, je Vidal odločen pobiti čim več republikanskih borcev.

Sestreljeni črni jastreb je junaška pripoved o skupini elitnih ameriških vojakov, ki so jih poslali v Mogadiš v Somalijo leta 1993 v sklopu mirovne operacije. Njihova misija: ujeti dva poročnika somalijskega vojaškega lorda Mohameda Farraha Aidida kot del strategije zajeziti državljansko vojno in ublažiti lakoto, ki je pustošila po državi. Mladi rangerji in veterani Delta Force se z ramo ob rami borijo proti številčno močnejšemu sovražniku. 18 grozljivih ur ostanejo ujeti in obkoljeni v najbolj sovražnem predelu Mogadiša, čakajoč reševalni konvoj, ki naj bi jih prišel iskat. Obkoljeni in zdesetkani so, napetost narašča, prijatelji umirajo, sklepajo se nove zveze, predvsem pa vojaki spoznajo pravo naravo vojne in junaštva.

Provokativni režiser trilerjev Šund in Ubila bom Billa se je tokrat podal v čas 2. svetovne vojne, naravnost v žrelo pekla - za sovražnikove bojne linije. Smrtonosni vod neobrzdanih ameriških vojakov pod vodstvom odločnega Alda se odpravi v okupirano Francijo, kjer z brezkompromisnim nasiljem v sovražnikove vrste vnašajo strah in trepet. Njihove načrte atentata na vplivne nacistične voditelje pa prekriža želja osebnega maščevanja francoske lastnice manjšega kina.

Top Nazi officials, intent on rooting out traitors and those in the military who may be plotting to overthrow Adolf Hitler, recruit and train a group of beautiful prostitutes whose mission is to use any means necessary to uncover plots against the Fuhrer.

Can't find a movie or TV show? Login to create it.

Global

s focus the search bar
p open profile menu
esc close an open window
? open keyboard shortcut window

On media pages

b go back (or to parent when applicable)
e go to edit page

On TV season pages

(right arrow) go to next season
(left arrow) go to previous season

On TV episode pages

(right arrow) go to next episode
(left arrow) go to previous episode

On all image pages

a open add image window

On all edit pages

t open translation selector
ctrl+ s submit form

On discussion pages

n create new discussion
w toggle watching status
p toggle public/private
c toggle close/open
a open activity
r reply to discussion
l go to last reply
ctrl+ enter submit your message
(right arrow) next page
(left arrow) previous page

Settings

Want to rate or add this item to a list?

Prijava