20 series

5 november 2016

Het weer in Nederland is al dagen onstuimig en iedereen zet zich schrap. Is dit de storm die slechts eens in de tienduizend jaar voorkomt? In het somberste scenario betekent het een regelrechte ramp voor de inwoners van de westelijke provincies. De Nederlandse delta is niet opgewassen tegen een stormvloed van deze omvang. Ook de belangrijkste waterkeringen van ons land houden dan geen stand. Miljoenen mensen staan voor een onmogelijke keuze en moeten vrezen voor hun leven als de dijken breken.

9 november 2014

Zondag met Lubach is een satirisch televisieprogramma van de VPRO dat wordt gepresenteerd door Arjen Lubach.

16 september 2018

Nederlandse remake van de Noorse successerie 'Skam'. Over leerlingen op een middelbare school in Utrecht.

5 februari 2022

Diederik Jekel herhaalt belangrijke experimenten uit onze succesvolle wetenschappelijke geschiedenis.

2 september 2015

Drie hartsvriendinnen proberen hun drukke carrières zo goed mogelijk te combineren met hun turbulente privélevens. Het glamourleven van de powervrouwen in de hoofdstad gaat echter niet altijd over rozen. Hanna (Sarah Chronis) staat aan het roer van een modelabel, maar haar laatste modecollectie flopt. Het lukt haar ook maar niet om de ware te vinden, of maakt haar nieuwe date, miljardair Gijs (Nasrdin Dchar), hier een einde aan? Wendy (Fockeline Ouwerkerk) is de baas van een grote tv-zender en haar huwelijk met muzikant Steven (Cas Jansen), huisvader tegen wil en dank, loopt nogal stroef. Gelukkig heeft ze op haar werk collega Sil (Manuel Broekman) die haar op zijn eigen wijze steunt, maar ook uitdaagt. Nico (Kim Pieters) is hoofdredacteur bij een toonaangevend tijdschrift en verliest zich in een affaire met de jonge fotograaf Hugo (Kay Greidanus), waardoor ze haar huwelijk en reputatie in gevaar komt

17 februari 2016

In de 4-delige dramaserie Land van Lubbers neemt de nu 76-jarige Ruud Lubbers de kijker mee naar de belangrijkste gebeurtenissen uit zijn verleden; de oliecrisis, economische hervormingen, demonstratie kruisraketten en de geboorte van de euro. Lubbers vindt het tijd om de balans op te maken en daarom stemt hij in tot vier lange interviews voor een collegezaal studenten. Als koning van de onnavolgbare ‘Lubberiaanse’ antwoorden waarmee hij niets zei wat hij niet wilde, is hij bij deze interviews verrassend helder. Lubbers is meeslepend, geeft een persoonlijke inkijk in zijn thuissituatie maar laat vooral iedereen getuigen zijn van de vertrekken van de Haagse macht. De studenten zijn nieuwsgierig maar vooral confronterend. Lubbers weet hun aanvallen eerst te pareren, maar voor hoe lang?

This 3 part series is presented by the British Art Critic, Andrew Graham-Dixon. He explores the Low Countries of the Netherlands and Belgium and how history has influenced the area's art, architecture and culture. Cloth was used in the area's first expression of art in the making of tapestries going back to the 14 th century. They were the No. 1 luxury item of the day. The Low Countries were well placed geographically for markets for their art.

25 oktober 2009

Presentator Rob Trip vertelt het verhaal over de oorlog en de bezetting van Nederland en Nederlands-Indië vanaf de lokaties waar de gebeurtenissen zich voordeden, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwitz.

28 augustus 2023

Hans Faber loopt een jaar lang mee in een TBS-kliniek. De dood van zijn nichtje, Anne Faber, in 2017 leidde tot een keerpunt in de forensische zorg. Wat is er sindsdien veranderd? En wat speelt zich eigenlijk af binnen de muren van een TBS-kliniek? Voor welke dilemma's komen de medewerkers te staan?

11 januari 2014

Alles wat gezegd en geschreven is over Ramses Shaffy, getuigt van zijn ongelooflijke drang om groots en meeslepend te leven. De vele verhalen vertellen hoe aanstekelijk en inspirerend dat voor velen is geweest, maar ook hoe verpletterend en destructief het kon zijn. En soms getuigen de verhalen en zijn liedjes van een hartverscheurende eenzaamheid. Over al deze kanten van het leven van Ramses Shaffy gaat de vierdelige dramaserie RAMSES.

De serie speelt zich af tussen de jaren 1959 en 1978 en is vooral een ode aan Ramses’ levensvreugde en -kracht; aan zijn vermogen het leven niet alleen te nemen zoals het komt, maar in elke gebeurtenis, hoe pijnlijk ook, een nieuwe kans te zien.

2 oktober 2023

Een serie over het AZC in Zutphen. Een ongewoon, intiem portret van mensen die samen onder een glazen stolp leven. Over hun vreugde, verdriet, en soms ook wanhoop. Elk aspect wordt belicht, van het streven om ergens bij te horen tot de emotionele banden die tussen bewoners en medewerkers ontstaan.

14 maart 2015

Door krijgt van Kootje een cruise aan boord van een MS Alexander door eigen land cadeau. De privacy van dit romantische bedoelde uitje is al snel ver te zoeken wanneer hun Amsterdamse vrienden vrienden ook aan boord blijken te gaan. Wanneer kort na het uitvoeren de kapitein met hartklachten het schip horizontaal verlaat, is het Arie die, na luidkeels aandringen van Riek, het roer overneemt.

A series of eight episodes documenting 250.000 years of history. Charles Groenhuijsen takes us along sights and locations that historically harbored various inhabitants of ‘The Lowlands’. In what today is known as The Netherland, Belgium, Germany, New York, Ghana, Surinam, and Indonesia, Charles will be looking for the stories of ‘our’ past through potsherds, bones, stones, ancient text's, drawings, paintings, pictures, radio, and tv- fragments

25 december 2023

Op The International Butler Academy in het Zuid-Limburgse Simpelveld worden studenten van over de hele wereld en van alle leeftijden de fijne kneepjes van het butlervak bijgebracht. De film volgt zes studenten tijdens hun opleiding. Wat beweegt hen te kiezen voor dit dienstbare beroep?

18 mei 2024

Theo Maassen groeide op in Duitsland en werd als enige jongetje van de klas in '74 geen Wereldkampioen. Met het EK in aantocht en voetbal als vertrekpunt geeft Theo een avontuurlijke rondleiding om het echte Duitsland te leren kennen. Zijn de Duitsers slimmer, sneller, sterker en beter dan wij?

15 november 2023

Filmmaker Geertjan Lassche focuses his camera on the region in this new EO program. What regional diversity does the Netherlands harbor?

4 april 2024

Hila Noorzai staat met artiesten en producers van de meest succesvolle Eurodance acts uit de jaren 90 stil bij hun succes. Samen met 2 Unlimited, Twenty 4 Seven, SNAP!, 2 Brothers on the 4th Floor en T-Spoon bespreekt ze de hoogte- en dieptepunten uit hun carrière.

6 januari 2023

Winfried Baijens presenteert de vierdelige documentaireserie Het water komt. De vier documentaires brengen met archiefmateriaal en indringende ooggetuigenverslagen in kaart hoe de ramp zich kon voltrekken, hoe van tevoren onvoldoende werd geanticipeerd op het dreigende gevaar en wat we hebben geleerd van de ramp. Maar hébben we wel voldoende geleerd? Winfried Baijens (zelf opgegroeid in Zeeland) neemt ons mee terug in de tijd en mee vooruit in de toekomst.

23 mei 2024

De tweelingbroers Peter Anema en Erik Hulsegge wisten 17 jaar lang niet van elkaars bestaan. Waarom werden ze bij hun adoptie gescheiden?

An arrogant loudmouth U.S. Army Colonel is reassigned to the Netherlands after an epically unfiltered rant, where he is punished with a command position at the least important army base in the world. After serving with distinction in every warzone of the last three decades, he now finds himself in charge of a base with no guns, weapons, or tactical purpose.

Film of tv-serie niet gevonden? Log dan in om deze te creëren.

Wereldwijd

s focus op zoekbalk
p open profielmenu
esc sluit een open venster
? open sneltoetsen venster

Op media pagina's

b ga terug (of ga naar bovenliggend item)
e ga naar beweken

Op TV seizoenspagina's

(rechter pijl) ga naar volgende seizoen
(linker pijl) ga naar vorig seizoen

Op pagina's met TV-programma's

(rechter pijl) ga naar volgende aflevering
(linker pijl) ga naar vorige aflevering

Op alle afbeeldingspagina's

a open venster afbeelding toevoegen

Op alle bewerkte pagina's

t open vertaalmenu
ctrl+ s verstuur formulier

Op discussiepagina's

n start nieuwe discussie
w Verander kijk status
p privé of openbaar
c gesloten of open
a open activiteit
r beantwoord discussie
l ga naar laatste antwoord
ctrl+ enter verstuur uw bericht
(rechter pijl) volgende pagina
(linker pijl) vorige pagina

Instellingen

Want to rate or add this item to a list?

Inloggen