13 film

Uthur Pendragon'a, büyücü Merlyn tarafından gizemli kılıç Excalibur veriliyor. Uthur ölürken kılıcı bir kayaya saplıyor. Bu kılıcı oradan çıkartacak adam, İngiltere kralı olacak..Kral Arthurun bildik hikayesini alabildiğine farklı bir anlatımla beyazperdeye taşıyan yapım,görüntüleriyle Oscar adaylığına kadar yükselmişti.

Kral Arthur efsanesinin doğuşuna tanık olun! Efsaneye göre onurlu, ahlaklı ve güçlü ve cesur bir adam sihirli kılıcı saplı olduğu kayadan çekerek İngiltere'nin başına geçecektir. Pek çok cesur şövalye bunu dener ama hiçbiri başarılı olamaz. Hiç kimse Wart adındaki küçük bir çocuğun bunu başarabileceğine inanmaz. Büyücü Merlin'in rehberliğinde Wart bu zorlu görevi başarır ve İngiltere kralı olur.

Londra sokaklarında büyümüş Arthur (Charlie Hunnam), efsanevi kılıç Excalibur'u saplandığı yerden çıkarana dek kral soyundan olduğunu hiç bilmemiştir. Ancak iş kılıcı çıkarmakla bitmez, kılıcı doğru kullanmayı da bilmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde ailesini katlederek tahta çıkan acımasız amcası Vortigern'i (Jude Law) yenmesi mümkün olabilecektir.

Yeşil Şövalye ile yüzleşmek için zorlu bir savaşa girişen Karl Arthur’un yeğeni Sir Gawain’in hikayesini konu ediniyor. Krallığa olan bağını kanıtlamak için kendisine meydan okuyan düşmanı Yeşil Şövalye'ye karşı zorlu bir mücadeleye girişen Sir Gawain, destansı bir yolculuğa çıkar.

Hayatını kılıcıyla kazanan Lancelot’un güzeller güzeli Lady Guinevere ile karşılaştığı gün onun bir anlamda kaderinin de mühürlendiği gün olur. Lady Guinevere’i bir saldırıdan kurtaran ve ilk görüşte ona aşık olan Lancelot kısa bir süre sonra yeniden karşılaştıklarında güzel kadının kalbini kazanmak için her şeyi yapmaya hazır olduğunu anlayacaktır. Ne var ki farkında olmadığı bir ayrıntı vardır. Lady Guinevere İngiltere’nin en kudretli adamının, Kral Arthur’un nişanlısıdır. Kral tarafından yuvarlak masa şövalyeleri arasına davet edilen Lancelot bir yandan bu son derece onurlu görev için hayatını bile feda edecek kadar bağlılık duyarken, bir yandan da kalbine söz geçiremeyecek denli aşıktır.

u 26, 1986

An epic from the dark ages about the legendary lost tribe of warrior women! The girls fly into danger, come up against fierce tribes, fall prey to sorcery, put to rest a family rivalry of centuries past and battle to victory!

İngiltere'de yaşayan Alex 12 yaşında küçük bir çocuktur. Arkadaşları olsa da okulun en havalı çocuğu olmaktan çok uzaktadır ve okuldaki kabadayılarla her gün uğraşmak zorundadır. Ancak bu sıradan hayatında çok büyük gördüğü günlük sorunları, muhteşem bir keşif yapmasıyla birlikte ufacık kalır. Alex şans eseri, tarihteki en büyülü objelerden biri olan efsanevi kılıç Excalibur'u bulur. Artık tarihteki en güçlü savaş aleti İngiltere'nin en güçten yoksun çocuğunun elleri arasındadır. Asıl macera, Alex'in kötü niyetli Ortaçağ büyücüsü Morgana'yı öğrenmesi ile başlayacaktır. Güçlü büyücü Merlin'in de dahil olduğu bu macerada Alex ve en yakın arkadaş grubu, Morgana'nın dünyayı dize getirme planına engel olmak zorundadır. Artık dünyanın ve bilinen tarihin kaderi dört küçük çocuğun ellerindedir...

M.S. 460 Artık zayıflamış olan imparatorluğun son varisi Romulus Augustus henüz oniki yaşındadır. Barbar general Odoacer Roma'ya varmış ve imparator Orestes'i tehdit etmektedir. Çocuğunun akibetinden endişe eden Orestes onu akıl hocasına emanet eder. Barbarların şehri fethetmesi sonrası Romulus'un ailesi öldürülür ve o da Capri adasına gönderilir. Capri kalesi imparator Tiberius tarafından inşa edilmiştir ve Romulus'un akıl hocası Ambrosinus Sezar'ın efsanevi kılıcının burada olacağını düşünmektedir. Tutsak Romulus'u kurtarmak için bu arada Aurelius'da adaya gelmiştir. Romulus'u adadan kurtarırlar ancak ona kol kanat gereceği düşünülen Doğu Roma İmparatorluğu da yan çizince tek yol İngiltere deki son Roma lejyonunu bulmaya ve yeniden savaşarak eski günlere dönme hayaline kalır.

J 24, 1997

An Arthurian legend of young Prince Valiant, son of the King of Scandia. After the King is exiled by an evil leader, the Prince travels to Camelot to secure the aid of King Arthur in helping restore his family to power and prevent a plot by the Black Knight.

In Camelot, kingdom of Arthur and Merlin, Lancelot is well known for his courage and honor. But one day he must quit Camelot and the Queen Guinevere's love, leaving the Round Table without protection.

Set in modern times, Alex finds King Arthur's sword Excalibur and must prove himself worthy of it.

l 23, 1999

Zack doesn't have your ordinary adolescent problems. Transported back in time to medieval England, he lands in the middle of a vicious battle between an evil witch and Merlin, the master sorcerer, for control of Arthur's kingdom. It's up to Zack to help Merlin and Arthur reclaim the magic sword Excalibur and return Arthur to his rightful place on the throne.

Bir filmi veya diziyi bulamıyor musun? Eklemek için oturum aç.

Küresel

s arama çubuğuna odaklan
p profil menüsünü aç
esc açık bir pencereyi kapat
? klavye kısayol penceresini aç

Medya sayfalarında

b geri git (veya uygulanabilirse ana ekrana)
e sayfayı düzenlemeye git

TV sezonu sayfalarında

(sağa ok) sonraki sezona git
(sol ok) önceki sezona git

TV bölüm sayfalarında

(sağa ok) sonraki bölüme git
(sol ok) önceki bölüme git

Tüm görüntü sayfalarında

a resim ekle penceresini aç

Tüm düzenleme sayfalarında

t çeviri seçiciyi aç
ctrl+ s formu gönder

Tartışma sayfalarında

n yeni tartışma oluştur
w izleme durumunu değiştir
p umumi/hususi değiştir
c kapalı/açık değiştir
a etkinliği aç
r tartışmayı yanıtla
l son yanıta git
ctrl+ enter mesajını gönder
(sağa ok) sonraki sayfa
(sol ok) önceki sayfa

Ayarlar

Bu öğeyi derecelendirmek veya bir listeye eklemek ister misiniz?

Giriş