u 7, 2022

Tár, dünya çapında sanatının en iyilerinden biri olarak kabul edilen ve büyük bir Alman müzik orkestrasının ilk kadın şefi olmayı başaran Lydia Tár'ın hayat hikayesini konu ediyor.

Film, modern bilim ve teknoloji tarihini değiştiren İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking'in hayatından bir kesiti ele alıyor. Odak noktası olarak Hawking'in 1965 ve 1991 yılları arasında evli kaldığı ilk eşi Jane Wilde ile olan ilişkini konu alan filmde, öğrencilik yıllarında başlayan ilişkilerine, birlikte bilim adına yaptıklarına ve ALS hastalığının teşhisiyle yaşadıkları sarsıntılara tanık olacağız.

1950’lerin savaş sonrası görkemli Londra’sında geçen filmde, o zamanın şöhretli terzisi Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) ve kız kardeşi Cyril (Lesley Manville), İngiliz modasının merkezindedir. Kendi benzersiz tarzlarıyla kraliyet ailesinden tutun film yıldızlarına; ünlü varislerden, yaşlı ve elit hanımlara kadar sosyeteden pek çok kesimi giydirmektedirler. Woodcock’un hayatına gerek ilham gerek arkadaşlık sunarak pek çok kadın girer çıkar, ta ki Woodcock genç ve güçlü bir kadın olan Alma (Vicky Krieps) ile tanışıp onu ilham perisi ve sevgilisi haline getirene kadar… Woodcock’un tıpkı diktiği kıyafetler gibi ilmek ilmek işlediği kontrollü ve planlı hayatı, genç bir kadının aşkıyla bozulmuştur.

n 21, 2022

A fictionalized biopic of Aline Dieu, a multitalented singer from a musically inclined family.

i 17, 2023

Dünya Emily Brontë’ye sesini çıkarmaması ve itaatkar olması gerektiğini söylemektedir. Fikrini söylememesi, düşüncelerini, duygularını ve hayallerini paylaşmaması beklenmektedir. Oysa Emily çılgıncasına yaşamak ister, duygularla dolup taşar. Duyulmak için can atan bir sesi ve hikayelerle dolu bir zihni vardır. Sessiz kalmak ve başkalarının isteklerini yerine getirmekle ilgilenmeyen Emily bize tüm bunların nedenini göstermek üzere.

Winchester Tüfekleri servetinin varisi Sarah Winchester (Helen Mirren), San Francisco'nun 50 mil dışında, izole bir arazi üzerinde malikanesinin yapımına başlar ve yıllarca, haftanın 7 günü, günün 24 saati boyunca tadilatlar durmaksızın devam eder. Nihayetinde Winchester Malikanesi devasa bir hale gelir. Dışarıdan bakıldığında çıkmaz koridorlar, karmaşık odalar, labirentler ve boş duvarlara açılan kapılarla tamamen bir kadının deliliği olarak algılanmaktadır. Ama Sarah bu devasa kaosu kendisi için kurmamıştır. Başarılı bir doktor olan yeğeni Eric Price'ı (Jason Clarke) evine davet eden Sarah'nın bir planı vardır. İnşa ettirdiği bu karmakarışık yapı aslında evin içinde barınan yüzlerce intikamcı hayaletin kafasını karıştırmak için dizayn edilmiştir. Üstelik bu çıkışı neredeyse imkansız hapishanede bulunan hayaletlerden en tehlikelisinin Winchester ailesi ile görülecek bir hesabı vardır.

Büyük besteci Beethoven, hayatının son yıllarında yeni besteler üretmek konusunda sıkıntı çekmektedir. Başarı elde eden son çalışmasının üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen hala üzerinde çalıştığı besteyi bitirememekte ve zaten sıkıntılı olan durumuna bu, daha da çok sıkıntı eklemektedir. Sağırlığının gittikçe artması ve buna bağlı olarak da kendini çok daha fazla yanlız hissetmesi, içinde olduğu bunalımı daha da arttırmaktadır. Bu sıkıntılı durumda, son bestesini söz verdiği tarihte bitirebilmesi için çalışmalarını kopya edecek bir kişiye ihtiyaç duyar. O kişi ise genç ve güzel Anna Holtz olacaktır.

Exploring every facet of ‘Weird Al’ Yankovic’s life, from his meteoric rise to fame with early hits like ‘Eat It’ and ‘Like a Surgeon’ to his torrid celebrity love affairs and famously depraved lifestyle, this biopic takes audiences on a truly unbelievable journey through Yankovic’s life and career, from gifted child prodigy to the greatest musical legend of all time.

" 5, 2019

Afro-Brazilian poet and politician, the legendary Carlos Marighella. Driven to fight against the erosion of civil and human rights following the CIA-backed military coup of 1964 and the brutal, racist right-wing dictatorship that followed, the revolutionary leaves behind his wife and son to take up arms, becoming a notorious enemy to the power structure.

Film ünlü oyun yazarı William Shakespeare'in son günlerine kapsamlı bir bakış sunuyor. Hikaye 1613'te, Shakespeare'in çağın en büyük yazarı olarak kabul edildiği bir dönemde geçiyor. Fakat 1599 yılında Shakespeare'in oyuncular topluluğu tarafından inşa edilen ünlü Globe Tiyatrosu, 29 Haziran 1613'de yangında yerle bir olur. Bunun sonucu olarak ünlü Shakespeare, sorunlu geçmişi ve ihmal ettiği ailesi ile yüzleşmesi gereken Stratford'a geri döner. Tek oğlu Hamnet'in ölümünün acısını içinden atamayan Shakespeare, karısı ve kızları ile olan ilişkilerini düzeltmek için mücadele eder. Bir koca ve bir baba olarak kendi başarısızlıkları ve hatalarıyla yüzleşmek zorunda kalan Shakespeare, gerçeği bulmak için kişisel bir arayışa girişir. Bu arayış birbirleriyle savaş halindeki bu ailenin sırlarını ve yalanlarını açığa çıkaracaktır...

Francisco Goya, 1700'lerin sonunda İspanya'nın en ünlü ressamı olarak Kral IV Carlos'un himayesinde sanatının en başarılı eserlerini vermektedir. İlham perisi olarak kabul ettiği güzeller güzeli Inés, Engizisyon Mahkemesi ve bu mahkemenin kararlarına gizliden gizliye etkide bulunan rahip Lorenzo tarafından ahlaksızlık ve toplum değerlerine karşı gelmekle suçlanınca Goya, Inés'in bağışlanması için büyük bir savaş verecektir.Güzel Inés'i mahkumiyetten, işkenceden ve ölüme terkedilmekten kurtaramasa da, 20 yıl sonra Fransızlar Engizisyonu kaldırıp mehkumlar serbest bırakılınca, Goya, Lorenzo ve Inés arasındaki asıl hesaplaşma o zaman başlayacaktır.Sinema tarihinin unutulmaz filmleri Guguk Kuşu, Hair ve Amadeus gibi filmlere imza atmış Milos Forman imzalı film, Javier Bardem, Natalie Portman, Stellan Skarsgård gibi güçlü isimlerden oluşan kadrosu ile de dikkat çekiyor.

A look at J.K. Rowling from her humble beginnings as an imaginative young girl and awkward teenager, to the loss of her mother and the genesis of the Harry Potter book series.

Already in his childhood, Pablo Picasso shows talent for painting and is sent to the Academy of Arts in Madrid. He becomes a painter but has to live in Paris in poverty. But one day he is discovered by a rich American millionaire and starts to earn money. But he wastes his talent by painting plates. He meets the famous people of the 1920s; Gertrude Stein, Alice B. Toklas, Appolinaire, Hitler and Churchill.

The story of the De Filippo brothers, children of Eduardo Scarpetta.

The story of real life Costa Rican goalkeeper Keylor Navas, from his humble beginnings in his home town to his rise to greatness as an elite soccer player.

Jaana is a restaurant owner and mother of two, who spends her free time riding. Jaana lives with her charismatic, but short-tempered partner Marko. Jaana's life changes in a flash when she becomes paralyzed in a serious accident.

Temporarily homeless Jarna is in the deepest trouble of his life. Debtors have come to collect old drug debts and Jarna is given 24 hours to pay up, setting off a frantic, amphetamine fueled battle against time. Manic speed, fear of killers on his tail, paranoia and self-loathing over old wrongs eventually lead to a traffic accident. Jarna can no longer escape, his pace slows and he is on the verge of giving up. The moment has come when a near-lifetime of running must come to an end.

l 17, 1975

An animated film about the British engineer Isambard Kingdom Brunel, who spearheaded numerous engineering marvels of the early 19th century - including the Thames Tunnel, the Great Western Railway, and the Great Eastern steamship (for 40 years the world's largest steamship). Various styles of animation are used to depict events in his colorful life.

John Cleese, Michael Palin, Terry Jones and Terry Gilliam pay tribute to their late Monty Python colleague Graham Chapman in this hilarious, 3-D animated adaptation of Chapman's brazenly fictionalized life story.

A pseudo biography of Dora Pejačević (10 September 1885 - 5 March 1923), a Croatian composer.

Bir filmi veya diziyi bulamıyor musun? Eklemek için oturum aç.

Küresel

s arama çubuğuna odaklan
p profil menüsünü aç
esc açık bir pencereyi kapat
? klavye kısayol penceresini aç

Medya sayfalarında

b geri git (veya uygulanabilirse ana ekrana)
e sayfayı düzenlemeye git

TV sezonu sayfalarında

(sağa ok) sonraki sezona git
(sol ok) önceki sezona git

TV bölüm sayfalarında

(sağa ok) sonraki bölüme git
(sol ok) önceki bölüme git

Tüm görüntü sayfalarında

a resim ekle penceresini aç

Tüm düzenleme sayfalarında

t çeviri seçiciyi aç
ctrl+ s formu gönder

Tartışma sayfalarında

n yeni tartışma oluştur
w izleme durumunu değiştir
p umumi/hususi değiştir
c kapalı/açık değiştir
a etkinliği aç
r tartışmayı yanıtla
l son yanıta git
ctrl+ enter mesajını gönder
(sağa ok) sonraki sayfa
(sol ok) önceki sayfa

Ayarlar

Bu öğeyi derecelendirmek veya bir listeye eklemek ister misiniz?

Giriş