229 filmů

Hejno neohrožených slepic spojí síly, aby zachránilo svoje drůbeží soukmenovce před další hrozbou. Tentokrát se něco děsivého chystá na sousední farmě.

29.10.1988

Film začíná známým videoklipem Michaela Jacksona "Man in the Mirror" a postupně přechází v koláž různých klipů jeho kariéry. Uvidíte například parodii na jeho slavný klip Bad v podání dětí, a snovou sekvenci, kdy Michaela pronásledují jeho fanoušci. Než však začne film, kde Michael hraje hrdinu s magickými schopnostmi, který zachraňuje tři děti před drogovým dealerem, máte ještě možnost shlédnout dva další klipy. Do samotného filmu tvůrci zahrnuli i videoklipy Smooth Criminal a "Come Together".

Tweedyho slepičí farma se na první pohled neliší od ostatních "výroben" vajec. Jenže ve zdejších kurnících za ostnatým drátem plane odbojný duch. Rocky, Ginger a jejich opeření druhové a družky prostě odmítají frustrující úděl "velkoproducentů" vajec, který jednoho dne v nejlepším případě skončí v hrnci, na pánvi či na pekáči. A tak tu čas tráví nejprve pečlivou přípravou a později vlastní realizací úniku. S každým dalším nezdařeným pokusem jejich odhodlání, ale především vynalézavost roste... Celovečerní animovaná komedie SLEPIČÍ ÚLET nezapírá zdroj inspirace ve slavném velkofilmu Velký útěk. Jejími hrdiny ovšem nejsou zajatí spojenečtí vojáci, ale zdánlivě prostoduché slepice a kohouti, vytvoření ve studiu Aarmand Animations.

Dug je typický neohrožený hrdina dosud žijící v celkem poklidně probíhající době kamenné. A teď, spolu se svým čtyřnohým přítelem Čenichem, musí zachránit svůj kmen a milovaný domov před velkou hrozbou. Vtrhla k nim doba bronzová v čele s padoušským lordem Bafoněm. Dug vsadí budoucnost svého kmene do podivné hry, ve které se dvě stejně velké skupiny bojovníků snaží kopat do kožené koule. Dug má jedinou šanci: naučit sebe a dalších deset hodně nemotorných pralidí hrát fotbal a pak vyhrát zápas proti elitnímu reprezentačnímu klubu Real Bronzio. Jen tak můžou získat zpět své území. Vypadá to spíše na naprostou katastrofu, totální debakl a po ní následující dlouhodobou práci v dolech vítězné civilizace. Naštěstí se jim podaří na svou stranu získat velkou fotbalovou fanynku Tynu a díky jejím trenérským metodám, využívajícím i bublající sopky a vroucí gejzíry, se vše začíná obracet k lepšímu. Dokáže však doba kamenná překonat dobu bronzovou?

V městečku zuří zeleninová horečka, blíží se totiž každoroční Obří zeleninová soutěž. Každý se chce nejen zúčastnit, ale především vyhrát, proto všichni hojně využívají služeb Wallace a Gromita, kteří vlastní vynález na účinné hubení všech myslitelných škůdců. Když městské zahrádky, skrývající zeleninové poklady, začne po nocích bezohledně plundrovat záhadná zeleninožravá příšera, požádá pořadatelka soutěže, Lady Tottingtonová, Wallace s Gromitem, aby jejich výstavní mrkve a květáky zachránili.

Víte, že Měsíc je ze sýru? V animovaném světě, kde žije pan Wallace a jeho chytrý pes Gromit, to ví každý. K vydařenému svátečnímu pikniku na tomto vesmírném tělese chybí jen maličkost: kosmická raketa. Jak všechno dopadne, uvidíte v následujícím filmu, oceněném v roce 1990 nominací na Oscara.

Shaun a další ovce přijdou s mazaným trikem jak farmáře uspat. Skáčou stále dokolečka přes ohradu, farmář počítá, počítá a počítá své ovečky, až nakonec usne. Ovce potom farmáře opatrně uloží do starého karavanu v rohu hřiště a předstírají, že je noc. Když farmářův věrný pes Bitzer zjistí, co ovce udělaly, celý plán končí. Blitzer se snaží farmáře dostat z karavanu, ale karavan se uvolní a přes všechny překážky vyjede ven na silnici i se spícím farmářem uvnitř. Bitzer vyrazí za karavanem, který ujíždí přímo do velkoměsta. Shaun a ovčí stádo zatím hospodaří na farmě. Farmář a pes se z města stále nevracejí a na farmě zavládne chaos. Stádo se Shaun v čele se rozhodne napravit svoji chybu a vydá se do velkoměsta najít farmáře a jeho věrného Bitzera. Na této záchranné výpravě je čeká mnoho dobrodružství. Budou Shaun a kamarádi schopni najít svého farmáře dřív, než se ztratí navždy?

Podivná světla nad klidným městečkem Mossingham oznamují příchod záhadného návštěvníka ze vzdálené galaxie ... zatím co na nedaleké farmě Mossy Bottom Ovečka Shaun nic netuší, protože má plné ruce práce s geniálními nápady, jak si vystřelit z farmáře a rozčílit Bitzera. Brzy však jedna rošťácká mimozemšťanka poblíž farmy havaruje. Shaun se rychle chopí nové příležitosti a vyráží na intergalatickou misi na záchranu malé návštěvnice před ďábelskou vládní organizací, která se jí snaží chytit a zneužít pro své nekalé cíle. Podaří se Shaunovi a jeho stádu odvrátit Farmageddon na farmě Mossy Bottom?

Obyvatelům West Wallaby Street se nedostává peněz a Wallace proto musí přijmout podnájemníka. Novým přírůstkem se stává charismatický tučňák, z něhož se bohužel vyklube nechvalně proslulý zločinec Feathers McGraw. Když McGraw upraví jeden z Wallaceových vynálezů, automatizované Technokalhoty, a donutí Wallace ukrást diamant nevyčíslitelné hodnoty, na pomoc musí přijít pes Gromit.

Nerozluční kamarádi Wallace a Gromit tentokrát ohrožení zločinným buldogem a okouzleni krásnou Vendulínou.

Sindibád, legendární námořník a princ z Bagdadu, vyplouvá směrem k záhadnému ostrovu Collosa s nadějí, že tu získá vejce obrovského dravého ptáka. Toto vejce by mohlo pomoct princezně Parise, zmenšené do velikosti palce malým zlým kouzelníkem Sokurahom (Torin Tchatcher), získat opět normální velikost. Parisa na ostrově osvobodí z magické lampy Džina a společně s ním a Sindibádem bojují proti Kyklopům, dvouhlavému dravci, ohnivému drakovi a kostře, oživené Sokurahom. Aby Parisa mohla být opět zvětšená, musí porazit všechny příšery.

Wallace a Gromit se pustili do nového podnikání: otevřeli si pekárnu s názvem „Top Bun“ a proměnili tak West Wallaby Street 62 v sýpku s pecemi, robotickými hnětači a staromódním větrným mlýnem na střeše. Proměna je dokonalá, jenže i když se podniku daří, Gromit je znepokojen zprávami o dvanácti pekařích, kteří toho roku ve městě zmizeli. Naproti tomu Wallace není znepokojen ani trochu – má totiž oči jen pro bývalou krasavici a nadšenkyni pro pečení Piellu Bakewellovou. Zatímco si Wallace a Piella užívají zájmu celého města, Gromit zjišťuje, že život jeho pána je ohrožen, a promění se v detektiva, který musí vyřešit zvyšující se počet neobjasněných vražd. Je to otázka života a chuti!

Shaun bluffs his dimwitted farmer master into bidding for three llamas at a county fair. Once they arrive, however, they cause such chaotic destructive mayhem that Shaun has to carefully remove them – high-speed chases, careful rooftop scrambles and dangerous falls ensue.

Based on elements from the stories of Mark Twain, this feature-length Claymation fantasy follows the adventures of Tom Sawyer, Becky Thatcher and Huck Finn as they stowaway aboard the interplanetary balloon of Mark Twain. Twain, disgusted with the human race, is intent upon finding Halley's Comet and crashing into it, achieving his "destiny." It's up to Tom, Becky, and Huck to convince him that his judgment is wrong and that he still has much to offer humanity that might make a difference. Their efforts aren't just charitable; if they fail, they will share Twain's fate. Along the way, they use a magical time portal to get a detailed overview of the Twain philosophy, observing the "historical" events that inspired his works.

Wallace a Gromit vyzkouší deset svých nejnovějších vynálezů - které málokdy fungují podle plánu.

A humorous and thought-provoking view of what animals in zoos might be thinking about their captivity and surroundings.

Rithy Panh uses clay figures, archival footage, and his narration to recreate the atrocities Cambodia's Khmer Rouge committed between 1975 and 1979.

22.10.2013

Two kids go hunting for ghosts to help their dad run a burger cafe. An epic sequel to Hardcastle's "T is For Toilet" segment of the horror anthology film "The ABCs of Death", it takes place 12 years after the accident.

Funny adventures of the clumsy fellow whom his wife dispatched to the forest to bring home a New Year tree...

William Shakespeare, without saying a word, gives a quick run through of all his plays in a very special audition.

Nemůžete nalézt film nebo seriál? Přihlaste se pro jeho vytvoření.

Globální

s zaměřit panel hledání
p otevřít nabídku profilu
esc zavřít otevřené okno
? otevřít okno klávesových zkratek

Na stránkách médií

b zpět (nebo na nadřazený záznam, pokud to jde)
e na stránku úprav

Na stránkách sezón

(šipka vpravo) na další sezónu
(šipka vlevo) na předchozí sezónu

Na stránkách epizod

(šipka vpravo) na další epizodu
(šipka vlevo) na předchozí epizodu

Na všech stránkách obrázků

a otevřít okno přidání obrázku

Na všech stránkách úprav

t otevřít výběr překladu
ctrl+ s odeslat formulář

Na stránkách diskusí

n vytvořit novou diskusi
w přepnout stav zhlédnutí
p přepnout veřejný a soukromý
c přepnout zavřít a otevřít
a otevřít aktivitu
r odpovědět na diskusi
l na poslední odpověď
ctrl+ enter odeslat zprávu
(šipka vpravo) další stránka
(šipka vlevo) předchozí stránka

Nastavení

Want to rate or add this item to a list?

Přihlásit se