V roce 1936 se v Madridu navždy změní život idealistického lékaře, který poskytne útočiště zraněnému špionovi a zapojí se do desetiletí trvajícího boje proti šíření fašismu.

Ve Španělsku padesátých let 20. století povolají rodiče svého syna z Mexika domů, aby ho seznámili s jeho snoubenkou. Jenže on si s sebou přiveze baleťáka!

In 1966, Justo Gil arrives in Barcelona as a migrant with the purpose of gaining enough money to give his sick mother the best care. His great charisma allows him to socialize with the youngsters of the upper-class, until an unexpected turn of events makes him become an informer of the political police, in order to pursue communist cells.

Juana Doña, komunistka, Carmen Polo, manželka diktátora Franca, a Eva Duarte, manželka prezidenta Peróna, první dáma Argentiny, zbožňovaná Evita, protnou své životy během Evitiny oficiální návštěvy Španělska, autarchické země izolované od světa, v červnu 1947. Za pompézností přijetí se skrývá faraonská příprava, skryté obchody, bitvy na caudillově dvoře a možnost záchrany lidského života.

The birth of the Basque terrorist gang ETA and its first attack, of which José Antonio Pardines, a Guardia Civil traffic officer, was the victim.

08.11.2018

Madrid, 1961. Ana Mari is single, lame, Francoist and instructor of the Sección Femenina. By order of the dictator Franco, she must go to work as a maid to Ava Gardner's house and spy on her, pretending to be married to Manolo, a hustler who will become the driver of the American actress.

Francisco Franco je považován za jednoho z nejbrutálnějších diktátorů v evropských dějinách. Španělsko na sobě dodnes nese stopy jeho tyranské vlády. Generalissimova osoba ovšem ani po desetiletích nepřestává být opředena záhadami. Tvůrci našeho dokumentárního seriálu se pustili do pátrání, aby se pokusili odhalit tajemství zhruba čtyřicetileté vlády generála Franka. Co víme dnes o režimu Franciska Franka? Nic víc než několik notoricky známých údajů: Ve španělské občanské válce, která vypukla roku 1936, bojovalo dobro se zlem a fašismus tenkrát zvítězil. Jejich vůdce Franco, kterého jeho příznivci označovali za „tvrdého, ale chytrého člověka”, vládl ve Španělsku až do své smrti, tedy do roku 1975. Kolik je na té tvrdosti a chytrosti pravdy? Podíváme-li se na výsledky historických výzkumů z posledních deseti let, zdá se, že velice málo. Tento seriál nyní vrhá na polozapomenuté období španělské diktatury zcela nové světlo.

Nemůžete nalézt film nebo seriál? Přihlaste se pro jeho vytvoření.

Globální

s zaměřit panel hledání
p otevřít nabídku profilu
esc zavřít otevřené okno
? otevřít okno klávesových zkratek

Na stránkách médií

b zpět (nebo na nadřazený záznam, pokud to jde)
e na stránku úprav

Na stránkách sezón

(šipka vpravo) na další sezónu
(šipka vlevo) na předchozí sezónu

Na stránkách epizod

(šipka vpravo) na další epizodu
(šipka vlevo) na předchozí epizodu

Na všech stránkách obrázků

a otevřít okno přidání obrázku

Na všech stránkách úprav

t otevřít výběr překladu
ctrl+ s odeslat formulář

Na stránkách diskusí

n vytvořit novou diskusi
w přepnout stav zhlédnutí
p přepnout veřejný a soukromý
c přepnout zavřít a otevřít
a otevřít aktivitu
r odpovědět na diskusi
l na poslední odpověď
ctrl+ enter odeslat zprávu
(šipka vpravo) další stránka
(šipka vlevo) předchozí stránka

Nastavení

Want to rate or add this item to a list?

Přihlásit se