67 filmek

1950-ben a kínai-szovjet határállomásra beragasztott ablakú szerelvény gördül be: háborús bûnösöket szállítanak haza. Közöttük van Pu Ji, az utolsó kínai császár, aki uralkodói pályáját a japán bábállam, Mandzsuko névleges uraként fejezte be. Mivel kevés jóra számíthat, a mosdóban fölvágja az ereit - de balszerencséjére megmentik, és egy ideológiai átnevelõtáborba viszik. Ott kezd neki önéletrajzának, amelybõl kalandos és vadregényes életút rajzolódik ki. 1908-ban vitték a Tiltott Városba a haldokló császárné parancsára, s hamarosan - még kisgyermekként - õ lesz az új uralkodó. Eunuchok serege neveli, s mivel nem léphet ki a palotából, semmit nem tud a világról - arra is csak évek elmúltával jön rá, hogy becsapták: minden pompa és alázat ellenére Kínában már köztársaság van. Ettõl fogva erõt vesz rajta a vágy, és mindenáron ki akar törni aranykalitkájából. Mikor a japánok felajánlják neki a megszállt Mandzsúria trónját, nincs ereje visszautasítani, s ezzel végképp tönkreteszi életét.

2020. július 3.

Fabienne is a star; a star of French cinema. She reigns amongst men who love and admire her. When she publishes her memoirs, her daughter Lumir returns from New York to Paris with her husband and young child. The reunion between mother and daughter will quickly turn to confrontation: truths will be told, accounts settled, loves and resentments confessed.

A korosodó Linda fitneszteremben dolgozik és azon gondolkodik, hogy plasztikáztassa magát. Tervét megosztja fiatalabb kollégájával, Chaddel. Egyik nap egy CD-t találnak, valaki ottfelejtette. Kiderül, hogy egy CIA-ügynök visszaemlékezései vannak rajta. Az alkoholista Osbourne Coxot nemrég rúgták ki a szervezetből, ráadásul a felesége is válni akar. Linda és Chad pénzt szimatol. Először megpróbálják megzsarolni a férfit, majd amikor ez nem jön össze, az orosz követségre mennek szerencsét próbálni. Való igaz, szerencsére szükségük van, hiszen kicsúszik kezükből az események irányítása.

2016. december 21.

A Dangal című életrajzi film Mahavir Singh Phogat életét mutatja be, aki birkózásra tanította lányait, Babita Kumarit és Geeta Phogatot. Ennek köszönhetően Geeta Phogat lett az első indiai birkózónő, aki aranyérmet szerzett a 2010-es Nemzetközösségi játékokon 52 kg, míg testvére, Babita Kumari ezüstérmes lett az 55 kilogrammos mezőnyben.

2016. december 21.

Julieta Madridban él lányával, Antíával. Mindketten rettenetesen szenvednek az apa, Xoan elvesztésétől. S az idő, ahelyett, hogy begyógyítaná a sebeket, csak eltávolítja egymástól a két nőt. 18. születésnapja után Antía szó nélkül lelép otthonról, magára hagyva anyját. Julieta kétségbeesetten próbálja megtalálni a lányát, ám egyre csak azzal szembesül, milyen keveset is tudott róla idáig.

1997. március 7.

A rádiózás királya, minden idők legsikeresebb önéletrajzi könyvének írója - aki előtt semmi és senki sem szent, és senki és semmi sem tabu - ő Howard Stern. A botrányairól elhíresült amerikai rádiózás koronázatlan királya mellett a filmben felbukkan több híres amerikai lemezlovas is. A főszerepet, Howard Sternt ugyan ki más játszaná, mint maga Howard Stern.

John Boorman az öt Oscar-díjra jelölt, részben önéletrajzi Remény és dicsőség című ragyogó filmjének most elkészítette a régen várt folytatását, amelyben a főszereplő, Bill Rohan felnőttként tér vissza a vászonra. Az ötvenes évek elején Billt sorkatonai szolgálatra hívják be a hadseregbe a koreai háború idején. Legjobb barátja és szobatársa a seregben a bajkeverő Percy lesz, akivel nem elég, hogy folyamatosan borsot törnek feletteseik orra alá, de a lányokat is együtt kajtatják a városban. Hiába az egyenruha, a fiatal felnőtteket ugyanazok a dolgok foglalkoztatják, mint úgy általában a többi tinédzsert. Korea pedig olyan illúzió marad számukra, amit sosem fognak megtapasztalni.

2011. szeptember 23.

Egy újabb habkönnyű coming-of-age story egy kis angliai faluban Nigel Slater gyerekkori emlékei és az emlékirat alapján, sok-sok gyönyörű étellel, sajátos és bájos humorral, magyar vonatkozással és a mindig zseniális Helena Bonham Carterrel.

A történet Eric Lomax önéletrajzán alapul, akit a hírhedt burmai “halálvasúthoz” küldtek dolgozni, és annak a történetét ismerhetjük meg, ahogyan japán katonák foglyul ejtették a II. világháború idején. Lomaxot még fiatalkorában fogták el, és csak később, felnőttként szabadult, de teljes mértékben a mai napig nem tudta feldolgozni az őt érő kínzó eseményeket.

2017. április 23.

An animated telling of Kobe Bryant's titular poem, signaling his retirement from the sport that made his name.

A film Jeremy-ről szól, aki anyjával együtt kikerül a családi fészekből. Idejük nagy részét az autóutak környékén töltik, ahol Jeremy megismerkedik az "igazi" élettel...

1998. május 20.

Nanni Moretti takes another look at the ebbs and flows of life in April 1996, as he becomes a father for the first time and seems unable to focus on his documentary about the upcoming national elections.

Based on the journey of the legendary Telugu actor, filmmaker and ex-Chief Minister Late Taraka Rama Rao Nandamuri.

2005. június 3.

Joaquín Góñez, a novelist in his sixties recalls his emotions, his wild years in Buenos Aires, the memories of old friends, the meaning of loyalty and the intimate relationship with his mother, Roma.

Mahanati depicts the life and career of one of Telugu cinema's greatest and most iconic starlets, the first Indian female super star, Savitri.

2011. április 27.

The lives of the late Bradford playwright Andrea Dunbar and Lorraine, one of her daughters, and the community of Bradford, in the 30 years since the 18-year-old Andrea penned a play about growing up in the community titled "The Arbor".

A Sonny Bono önéletrajza alapján készült lebilincselő és megható film a rock duo, Sonny és Cher igaz történetét meséli el. A filmben nyomon követhetjük a Jay Underwood és Renee Faia által alakított, széles körben ünnepelt duo útját az ismeretlenségből a nemzetközi hírnévig. A pár viharos kapcsolata a zenei kapcsolatukat is és a házasságukat is próbára tette.

1973. április 10.

During the last years of World War II, Hermie, Oscy, and Benjie are coming of age. They went their separate ways when they graduated from high school in 1944. Benjie joins the Marines as Hermie and Oscy enter college. There, Hermie falls head over heels for another freshman named Julie, and the two old friends deal with a troublesome fraternity president who is in charge of hazings.

1988. szeptember 6.

A Senegalese platoon of soldiers from the French Free Army are returned from combat in France and held for a temporary time in a military encampment with barbed wire fences and guard towers in the desert. Among their numbers are Sergeant Diatta, the charismatic leader of the troop who was educated in Paris and has a French wife and child, and Pays, a Senegalese soldier left in a state of shock from the war and concentration camps and who can only speak in guttural screams and grunts.

2020. október 5.

After 40 years, Tom Cruise continues to push the envelope in film. Exposing one's heart to the world through their work is not only risky business, as far as Cruise is concerned, it is the only way to achieve an end that feels complete.

Nem találsz egy filmet vagy egy sorozatot? Jelentkezz be és hozd létre.

Globális

s focus the search bar
p profil menü megnyitása
esc close an open window
? billentyűparancsok ablak megnyitása

Minden média oldalon

b go back (or to parent when applicable)
e go to edit page

On TV season pages

(jobbra nyíl) ugrás a következő évadra
(balra nyíl) vissza az előző évadra

Tévéepizód oldalakon

(jobbra nyíl) ugrás a következő részre
(balra nyíl) vissza az előző részre

Minden kép oldalon

a kép hozzáadása ablak megnyitása

Minden szerkesztő oldalon

t fordítás választó megnyitása
ctrl+ s submit form

On discussion pages

n create new discussion
w toggle watching status
p toggle public/private
c toggle close/open
a open activity
r reply to discussion
l ugrás az utolsó válaszhoz
ctrl+ enter submit your message
(jobbra nyíl) következő oldal
(balra nyíl) előző oldal

Beállítások

Want to rate or add this item to a list?

Bejelentkezés