10 filmek

Herkules mindig is a legrakoncátlanabb volt Zeusz fiai közül. Minden vágya, hogy a halandók világába látogasson, de az apja nem engedi. Végül szembeszáll a főisten akaratával, és megszökik az Olimposzról. New Yorkba érkezik, ahol megdöbbenve ismerkedik a modern világ csodáival. Hatalmas ereje révén hamar az érdeklődés középpontjába kerül, de nem sejti, hogy mostohaanyja Júnó milyen gonosz ármánnyal tör ellene...

1997. június 13.

Nagy az öröm az Olümposzon, Zeusznak és feleségének, Hérának gyermeke született. Csak a főisten fivére, Hadész nem örül az erős kis Herkules érkezésének, utód híján esélye sincs, hogy Zeusz örökébe lépjen. Az alvilág ura megbízza a két ügyefogyott szolgáját, Pechet és Pánikot, hogy tegyék el láb alól Herkulest. A dolog félig sikerül, a varázsitaltól Herkules elveszti halhatatlanságát, az ereje viszont megmarad. Más kérdés, hogy mindenáron be akarja bizonyítani az apjának, hogy hős a javából. A saját bőrén tanulja meg, hogy nem elég az erő, hanem szív is kell ahhoz, hogy valakiből igazi hős legyen.

10 éve béke van. Zeusz félisten fia, Perszeusz már nem az istenekkel hadakozik, egyszerű halász lett, és a fiát neveli. De az Olümposzon sosem tartós a nyugalom. A titánok ismét megpróbálnak az istenek fölé kerekedni, és a halhatatlanok már nem elég erősek ahhoz, hogy ellenállhassanak. A lázadást Kronosz vezeti, akit egykor a saját három fia -Zeusz, Hadész és Poszeidón- vetett a Tartarosz mélyére. Amikor híre jön, hogy az engedetlen titán már az istenek között is talált szövetségest, ugyanis Hadész és Árész az ő oldalára állt, Perszeusz kénytelen emlékezni rá, hogy az ő igazi hivatása a harc. Éppen akkor veti bele magát a csatába, amikor úgy tűnik, minden elveszett, és Zeusz a titánok foglya lesz.

A hatalomért folytatott harc során, mióta világ a világ, emberek királyokkal, királyok pedig istenekkel mérik össze erejüket. Az istenek közötti küzdelem azonban elpusztíthatja az egész világot.Perszeusz (Sam Worthington), akit isten nemzett, de ember nevelt fel, képtelen megvédeni családját az alvilág bosszúálló istenétől, Hádésztől (Ralph Fiennes). Veszteni valója már nincs, így vállalja, hogy egy csapat mindenre elszánt harcost a pokol ura ellen vezet, mielőtt az megszerezné Zeusztól (Liam Neeson) a hatalmat.Veszedelmes útjuk során Perszeusz és bátor katonái tiltott világokon verekszik keresztül magukat, olyan tájakra jutnak el, ahova ember még nem tette be a lábát, ahol démonokkal és ismeretlen fenevadakkal veszik fel a harcot. Perszeusz egyetlen esélye a túlélésre, ha elfogadja a benne rejlő isteni hatalmat, és képes sorsa fölé emelkedni, rátalálva saját végzetére.

2011. november 11.

Heraklion kegyetlen és vérszomjas királya, Hyperion és ádáz hadserege az egész ókori Hellászt lángba borítja, hogy rátaláljon a rég elveszett epiruszi íjra. A félelmetes hatalommal bíró fegyverrel a király letaszíthatja az isteneket az Olümposzról, és a világ urává lehet. Hyperion és légiói könyörtelen hatékonysággal perzselnek fel mindent maguk körül, és úgy tűnik, senki sem állíthatja meg őket.

A Gladiátor, a Herkules és más hasonló látványosságokat kínáló, az ókor mitológiai meséit feldolgozó szuperprodukciók sorába tartozó film a műfaj egyik ritkán vetített gyöngyszeme. Perszeuszt, az ifjú harcost aki egyben a hatalmas Zeusz isten halandó fia anyjával együtt bezárják egy koporsóba és a tengerbe vetik. Zeusz tudja, hogy az asszony magára haragította az isteneket, de ő megkegyelmez neki és gondoskodik róla, hogy a koporsót egy szigeten vesse partra a víz. A gyönyörűséges vidéken férfivá serdült Perszeusz útnak indul, hogy megküzdjön a szépséges Androméda szerelméért. Kalandos útja során meg kell vívnia a halált okádó szörnyetegek sorával, de a halhatatlan isteneket is térdre kell kényszerítenie, hogy megmenthesse szerelmét.

Herkules végzete születésekor elrendeltetett. Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét. Azonban az ifjú félisten nem sejti, milyen hosszú utat kell megtennie, hogy sorsa beteljesedjen.

1997. december 31.

A long time ago, when monsters and ogres lived around the world, Zeus decided to make his son Hercules immortal so he could rule over Greece. But Hera, Zeus' wife, doesn't like the idea. Now, Hercules must prove he's worthy of being called a hero.

With godly entrapments, Zeus appears on the horizon, engages Hermes as an audience, and tries to throw some thunderbolts. They fizzle. Hephaestus tries to make some repairs but succeeds only in heating the bolts and burning Zeus's hands. Zeus conjures nine muses, but do their incantations help? He dismisses them as well as a visiting Pan, and his fits of pique become counter-productive. Can he get his powers back?

The Kabul National Museum, once known as the "face of Afghanistan," was destroyed in 1993. We filmed the most important cultural treasures of the still-intact museum in 1988: ancient Greco-Roman art and antiquitied of Hellenistic civilization, as well as Buddhist sculpture that was said to have mythology--the art of Gandhara, Bamiyan, and Shotorak among them. After the fall of the Democratic Republic of Afghanistan in 1992, some seventy percent of the contents of the museum was destroyed, stolen, or smuggled overseas to Japan and other countries. The movement to return these items is also touched upon. The footage in this video represents that only film documentation of the Kabul Museum ever made.

Nem találsz egy filmet vagy egy sorozatot? Jelentkezz be és hozd létre.

Globális

s focus the search bar
p profil menü megnyitása
esc close an open window
? billentyűparancsok ablak megnyitása

Minden média oldalon

b go back (or to parent when applicable)
e go to edit page

On TV season pages

(jobbra nyíl) ugrás a következő évadra
(balra nyíl) vissza az előző évadra

Tévéepizód oldalakon

(jobbra nyíl) ugrás a következő részre
(balra nyíl) vissza az előző részre

Minden kép oldalon

a kép hozzáadása ablak megnyitása

Minden szerkesztő oldalon

t fordítás választó megnyitása
ctrl+ s submit form

On discussion pages

n create new discussion
w toggle watching status
p toggle public/private
c toggle close/open
a open activity
r reply to discussion
l ugrás az utolsó válaszhoz
ctrl+ enter submit your message
(jobbra nyíl) következő oldal
(balra nyíl) előző oldal

Beállítások

Want to rate or add this item to a list?

Bejelentkezés