English (en-US)

Name

Gabriela Spanic

Biography

Hungarian (hu-HU)

Name
Biography

Először a Mundo de fieras (Fenevadak világa) című telenovellában tűnt fel. A Venevision gondozásában készült sorozatot a Marte televízió produkciója, a Divina obsesión (Isteni megszállottság) követte, ahol szintén kisebb szerepet kapott. 1992-ben a La loba herida (Marte Televisión) című sorozatban játszott. Az utóbbi két produkció érdekessége, hogy mindkettőben szerepelt Johnny Nessy, a színésznő akkori barátja. Az 1993-ban forgatott Rosangélica című sorozatban Karlát alakította, majd megkapta Celina Hidalgo szerepét a María Celeste című telenovellában.

Első jelentősebb szerepét a Morena Clarában kapta 1994-ben, ahol az ördögi Linda Pradót formálta meg. Alakításának köszönhetően rá osztották a Quirpa de tres mujeres egyik főszerepét, (Emiliana Echeverría Salazar) amely címéhez hűen három nő szerelmi történetét mutatja be. Első igazi főszerepét 1995-ben, a Nincs hozzád hasonlóban (Como tú, ninguna) kapta, ahol partnere Venezuela egyik legnépszerűbb színésze, Miguel de León volt. Gilda Barreto és Raquel szerepe nagy kihívást jelentett, hiszen nem könnyű életre kelteni a "jót" és "gonoszt" egyszerre. Gaby azonban ezt is kiválóan megoldotta, hiszen a Como tú, ninguna Venezuela egyik legnépszerűbb sorozata lett, s több mint 80 országba adták el.[5] Gabriela kezdetben nem kedvelte színész kollégáját Miguel de Leónt, azonban a forgatás végére már egy pár voltak. Kiléptek akkori kapcsolatukból, így semmilyen akadály nem állt szerelmük útjába.

1997-ben Amarantát játszotta a Todo por tu amorban (Mindent a szerelmedért), ami pályafutása egyik legkiemelkedőbb szerepe. Miguellel még ebben az évben összeházasodtak. A polgári esküvő 1997 szeptemberében volt,[6] a templomi ceremóniát pedig október 22-én tartották a Santa Rosa de Lima templomban.[7] Az esküvőt több millióan követhették figyelemmel, hiszen a tv-ben is közvetítették.

Japanese (ja-JP)

Name
Biography

Portuguese (pt-BR)

Name
Biography

Spanish; Castilian (es-MX)

Name

Gabriela Spanic

Biography

You need to be logged in to continue. Click here to login or here to sign up.

Can't find a movie or TV show? Login to create it.

Global

s focus the search bar
p open profile menu
esc close an open window
? open keyboard shortcut window

On media pages

b go back (or to parent when applicable)
e go to edit page

On TV season pages

(right arrow) go to next season
(left arrow) go to previous season

On TV episode pages

(right arrow) go to next episode
(left arrow) go to previous episode

On all image pages

a open add image window

On all edit pages

t open translation selector
ctrl+ s submit form

On discussion pages

n create new discussion
w toggle watching status
p toggle public/private
c toggle close/open
a open activity
r reply to discussion
l go to last reply
ctrl+ enter submit your message
(right arrow) next page
(left arrow) previous page

Settings

Want to rate or add this item to a list?

Login