166 filmů

31.08.1940

A romantic story about a rich girl, who is not used to household work, charms many men while working in the "Haukka" manor. The reason for this undercover work is a bet. Despite being a bad cook she soon becomes attracted to engineer Karma.

O tom, jak se stát strůjcem svého štěstí, vypráví jeden z nejlepších a nejoriginálnějších sci-fi filmů v historii. Profesor Emmett Brown sestrojil stroj na cestování časem a student Marty McFly s jeho pomocí odcestuje do minulosti. Ale není to jen tak ledajaký stroj času, je to supersportovní auto, které při dosažení rychlosti 140 kilometrů v hodině, díky menšímu plutoniovému zlepšováku, zmizí v nenávratnu a objeví se, v jakém čase chcete. Právě špatnou volbou času se ale Marty ocitne v jiné době, než chtěl, a bude mít hodně práce dát vše do pořádku…

06.03.1927

Píše se rok 2026...vítejte v Metropolis. Vítejte ve studeném a přetechnizovaném městě budocnosti, ve světě vynálezů a prosperity, ale také sociálního útisku... Masy dělníků totiž žijí pod zemí a obsluhují stroje,aby smetánka na povrchu mohla bezstarostně žít...FREDER FREDERSEN (GUSTAV FRÖHLICH), syn vládce Metropolis, si užívá bezstarostně života v zahradách rozkoše, až do té doby, než se setká s MARIÍ (BRIGITTE HELM), kázající v podzemí dělníkům o lepším světě a interpretující jim starou biblickou pověst, zaměřenou na konflikt mezi vládnoucí a pracující třídou a vyzývá je ke vzpouře.

This biopic traces the life of Dr. József Béres from the development of the "Béres drops" to his struggles under the Communist regime in Hungary.

01.01.2016

Helped by her self-made flying mechanical creatures, a young inventor and an enigmatic pint-sized superhero defeat the town bullies and find an unexpected friendship.

The Ship that Changed the World is a historical drama about the birth of the world's first ocean-going diesel-powered ship Selandia. A groundbreaking invention that changed the world forever. The film shows Selandia and the creators receiving worldwide acclaim. But for two of them success was short-lived. They died under mysterious circumstances shortly after the maiden voyage of Selandia. On the brink of the World War, and with Germany and England showing great interest in this invention, is it too farfetched to believe that these deaths were more than coincidental.

- Written by Michael Schmidt-Olsen

Obyvatelům West Wallaby Street se nedostává peněz a Wallace proto musí přijmout podnájemníka. Novým přírůstkem se stává charismatický tučňák, z něhož se bohužel vyklube nechvalně proslulý zločinec Feathers McGraw. Když McGraw upraví jeden z Wallaceových vynálezů, automatizované Technokalhoty, a donutí Wallace ukrást diamant nevyčíslitelné hodnoty, na pomoc musí přijít pes Gromit.

In a white lace universe, three inventors create machines which are both pretty and useful. Unfortunately people do not understand them...

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne DeLorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu, a je co napravovat.

Království za ruce by dal hrdina amerického filmu, který sice není tak úplně člověk, přestože se chová lidštěji než většina lidí v jeho okolí. Edward je výtvorem starého vynálezce, který však zemřel dříve než jej stačil dokončit a nahradit důmyslnou sestavu ostrých břitů lidskýma rukama. Edward zůstal úplně sám v chátrajícím hradě a kdovíjak dlouho trvalo, než jej zcela náhodou objevila podnikavá Peggy a vzala s sebou do města. Přestože Edward vypadá jako nějaké hrozivé monstrum, ve skutečnosti je hodný, milý a velmi plachý. Brzy si získá uznání a obdiv svým střihačským uměním, jenže jak už to chodí, jsou i lidé závistiví a zlí, jímž chlapcova obliba nedá spát, obzvláště když si všimnou náklonnosti, kterou chová k hezké dívce Kim.

01.09.1998

A factory worker in a dark, gray world assembles devices that promise happiness. In his spare time he tinkers to create something better, and finally succeeds in perfecting his invention, which allows people to see life through rose-colored glasses, but he has to pay a price for his success.

Superšpión Lance Sterling a vědec Walter Beckett jsou téměř naprostými opaky. Lance je elegantní a kultivovaný gentleman, zatímco Walter je... prostě svůj. Co však Walter postrádá v sociálních dovednostech, to mu vynahrazuje jeho genialita a schopnost tvořit nové vynálezy, které Lance často využívá při svých misích nabitých akcí. Ale když dojde k nečekanému zvratu, Walter a Lance na sebe budou muset spoléhat tak, jako ještě nikdy předtím.

Nerozluční kamarádi Wallace a Gromit tentokrát ohrožení zločinným buldogem a okouzleni krásnou Vendulínou.

Víte, že Měsíc je ze sýru? V animovaném světě, kde žije pan Wallace a jeho chytrý pes Gromit, to ví každý. K vydařenému svátečnímu pikniku na tomto vesmírném tělese chybí jen maličkost: kosmická raketa. Jak všechno dopadne, uvidíte v následujícím filmu, oceněném v roce 1990 nominací na Oscara.

A portrait of the inventor of the letterpress, who was a key figure in the history of mankind, but also an enthusiastic inventor, a daring businessman, a tenacious troublemaker: the life of Johannes Gutenberg (circa 1400-68).

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít…

George je vědec. Podaří se mu postavit stoj času se kterým chce prozkoumat vzdálenou budoucnost. Najde tam dvě různé rasy, jednu milou a jemnou a druhou kanibalistickou žijící v podzemí. Podzemní lidé mu ukradou stroj času a on se musí dostat zpět domů.

Struggling actor Chih-Wen (Michael Hui) got a raw deal from his company, MTV Studios. He signed a binding 8-year contract with the studio and was only given one opportunity to perform live thus far. Soon, he received a better deal with a rival company, who promised a 5-year contract and better opportunities to perform and make money. Since he cannot start working for the new company because of his current 8-year contract with MTV, he and his scientist-aspiring brother (Ricky Hui), with the help of magician Shih-Chieh (Sam Hui), attempt to steal the contract from his ruthless manager.

Borg, napůl organická a napůl robotická civilizace si podrobuje ostatní kultury tak, že je násilně přeměňuje a přizpůsobuje svému způsobu života. Se sadistickou královnou v čele se Borg pokusí osudově zasáhnout do běhu dějin Země, a proto se kapitán Picard s posádkou vesmírné lodi Enterprise znovu pustí do souboje s těmi, kteří ho při posledním setkání téměř zabili. Picard prahne po odvetě. Jak daleko však může ve své touze po pomstě zajít?

Wallace a Gromit vyzkouší deset svých nejnovějších vynálezů - které málokdy fungují podle plánu.

Nemůžete nalézt film nebo seriál? Přihlaste se pro jeho vytvoření.

Globální

s zaměřit panel hledání
p otevřít nabídku profilu
esc zavřít otevřené okno
? otevřít okno klávesových zkratek

Na stránkách médií

b zpět (nebo na nadřazený záznam, pokud to jde)
e na stránku úprav

Na stránkách sezón

(šipka vpravo) na další sezónu
(šipka vlevo) na předchozí sezónu

Na stránkách epizod

(šipka vpravo) na další epizodu
(šipka vlevo) na předchozí epizodu

Na všech stránkách obrázků

a otevřít okno přidání obrázku

Na všech stránkách úprav

t otevřít výběr překladu
ctrl+ s odeslat formulář

Na stránkách diskusí

n vytvořit novou diskusi
w přepnout stav zhlédnutí
p přepnout veřejný a soukromý
c přepnout zavřít a otevřít
a otevřít aktivitu
r odpovědět na diskusi
l na poslední odpověď
ctrl+ enter odeslat zprávu
(šipka vpravo) další stránka
(šipka vlevo) předchozí stránka

Nastavení

Want to rate or add this item to a list?

Přihlásit se