151 filmek

1946. január 25.

Leopold Kohák married a rich widow a long time ago and now has nothing to do compared to his energetic wife. He's growing old and troubled by the fact that he betrayed his first love Emča and his beloved river Sázava where he spent his childhood and youth. A visit from an old friend Lebeda brings it all back to him. After a nervous breakdown Leopold secretly visits his home instead of going to the spa. A wandering tramp suggest Leopold should bathe in the magical waters of the Sázava, and slowly his youth returns to him.

Karácsony este George Bailey lába alól kicsúszik a talaj. Az általa vezetett kisvárosi takarékpénztár a csőd szélén áll, ő pedig úgy érzi, értelmetlen az élete, és az öngyilkosság az egyetlen kiút. Az égben felfigyelnek a kétségbeesett emberre, és egy szárnyaira vágyó angyal kapja a "nagyfőnöktől" azt a nemes feladatot, hogy hozza rendbe a dolgot. Clarence, a mennybéli küldött sajátos módszert alkalmaz: megmutatja, milyen sivár hellyé lett volna a város Bailey áldozatos tevékenysége nélkül. A tanulság egyértelmű: az élet szép, és élni igenis érdemes!

The story of two men and a mysterious family, who repeat the same day forever in order to save the life of one of its daughters.

A magányosan élő Lolotta néni egy nap síró kisfiút talál a káposzta levelei között. Szeretettel nevelgeti, de sajnos ő maga hamar meghal. A kis Totó az árvaházban cseperedik fel, és amikor onnan kikerül, útja egyenesen vezet a Milánó környékén tanyázó nincstelenek közé. Totó azonban nem adja fel. Jó kedvével és optimizmusával hamarosan ráveszi a kunyhók lakóit, hogy építsenek takaros kis épületeket a kunyhók helyébe. Minden a legjobban menne, de egyszer csak olaj tör fel a földből!

Documentary based on the book by Erich Von Daniken concerning the ancient mysteries of the world, such as the pyramids of Egypt and Mexico, ancient cave drawings, the monuments of Easter Island, etc. and the fact that these things and modern civilization could have been influenced by extra-terrestrial visitations hundreds(or perhaps thousands) of years ago.

A young couple discover an ancient book in the attic and start reading the story of the Malemort family: a sombre household set in the nineteenth century in rural France. The old man Deroze plays his violin and tries to seduce the maid. His elder daughter Maxime "qui tue les mouches et deguste en cachette des fruits juteux". Underneath her bourgeois facade her senses are not yet put to rest. There is the rest of this upstairs/downstairs family who is visited by a sea captain who learns of a hidden treasure The storyline of this adult fairy tale is less important than the cinematography and the lyric fairy tale atmosphere that surrounds this movie. A little masterpiece still to be rediscovered.

1976. április 2.

A surreal musical exploring the problems of the multicultural residents in a Notting Hill boarding house.

A view of the life and works of the late Alex Colville, the celebrated Canadian painter. Shows the influence on his life and works of his experience as an artist during World War II, and of his relationship with his wife, Rhoda. Friends and critics speak of the construction and sense of menace in his work, and Colville comments on his sense of order, goodness, and contingency.

1986. augusztus 3.

The realm of magic is being threatened by the realm of logic, so Carolinus, the green wizard decides to shield it for all time. Ommadon, the evil red wizard, stands in his way. Carolinus then calls for a quest that is to be led by a man named Peter Dickinson, who is the first man of both the realms of science and magic. It is Peter's job to defeat Ommadon.

1986. március 2.

Mr. Pye is a missionary whose mission to spread God's love on the tiny English Channel island of Sark faces supernatural setbacks in this comic fantasy from the author of Gormenghast.

Egy tizenkét éves fiú a vidámpark kívánsággépétől azt kéri, hogy legyen végre felnőtt. A csoda megtörténik: másnap reggel egy harmincas férfi bőrében találja magát. Anyja idegennek nézi, elzavarja a háztól, s neki meg kell állnia a saját lábán. Rövidesen egy játékgyár főmérnöke lesz, gyermeki lelkének köszönhetően óriási üzleti sikereket ér el.

1988. október 20.

Karel olyan ember, aki pontosan tudja, mit várhat saját életétől. Olyan nézőpontból szemléli a világot, ahonnan világosan belátható életének teljes reménytelensége. Mégis belevág egy újabb történetbe, holott ő tudja leginkább, hogy vsak vesztesként kerülhet ki belőle. Van azonban valami a személyiségében, ami erősebb, mint saját világlátása. Ez a benne lakozó nagyobb erő vonzza a történet másik szereplőjéhez, az énekesnőhöz.

Az apját a háborúban elvesztő Salvatore rajong a filmekért. Ha csak teheti, minden idejét a moziban tölti. A parányi Cinema Paradiso az otthona, a filmek a szülei. A vetítőterem és a gépház serdülőkorának legfontosabb helyszínei, ahol meghatározó élményekben van része. A folyton ott tüsténkedő fiú különös barátságot köt az életvidám középkorú mozigépésszel, Alfredoval, aki tanácsokkal látja el a szerelemről, és az élet nagy dolgairól. Salvatore a Cinema Paradisoban dolgozik tanoncként addig a szomorú napig, amikor a mozit tűzvész pusztítja el.

Sonya német középiskolás lány, aki tanulmányt akar írni a városkájáról és annak állítólagos dicső ellenállásáról a Harmadik Birodalom idején, aztán persze kiderül, hogy semmi sem úgy történt, ahogy azt a nagyöregek mondják.

1990. augusztus 24.

A nyolc, lazán összefüggő epizódban a rendező álmai, az élet alapkonfliktusai, helyzetei elevenednek meg. Ilyen a gyerekkor szorongásokkal teli időszaka, az ifjúkor küzdelmei, a megbékélt öregkor. A szebb világ ígérete előtt felidéződnek a háború jóvátehetetlen szörnyűségei. Sajátos lelkiismeretvizsgálat és figyelmeztetés ez a rendhagyó alkotás, amely a bűnbeesés és a megbánás kérdése körül forog. Mellbevágó a keserű felismerés, hogy nem tudjuk kiszámítani tetteink következményeit: az ember tönkreteszi környezetét, a világot, benne önmagát.

1991. szeptember 21.

Nyolc évesen Thomas meg van győződve arról, hogy születésekor elcserélték őt Alfreddel, a szomszédjával, tehát ő éli Alfred életét és Alfred az övét. Hatvan évvel később az öreg Thomas attól fél, hogy meghal mielőtt leélte volna az életét. Elindul hát, hogy visszavegye, amit Alfred elvett tőle: az életét.

A történet a mexikói forradalom idején játszódik a mágikus realizmus elemeit felhasználva, jelentős szerepet kap benne a konyhaművészet, a jellegzetes mexikói ételek ábrázolása.

Az időjós Phil önző, cinikus szűklátókörű alak, aki utálja a világot és pokollá teszi mások életét. Amikor vidékről kell tudósítania, már alig várja, hogy visszatérhessen Pittsburghbe a "száműzetéséből". Ebben azonban megakadályozza a váratlan hóvihar, amelyről azt jósolta, hogy nagy ívben elkerüli a környéket. Másnap reggel különös dolog történik vele: úgy érzi megismétlődik vele az előző nap, minden nyomorúságával együtt. A következő nap sem változik a helyzet, megint minden újra megismétlődik. A kétségbeesett Phil orvoshoz, majd pszichiáterhez fordul segítségért.

Hiromi appears on the outside to be a mature, resilient girl, but on the inside she feels like she's falling apart. She is having troubles at home mainly because of her parents wanting to separate. Her dog, Junkers, tries to comfort her in ways no other dog can. You see, he can talk and grant her 3 wishes.

Még csak apró kislány, de már hercegnõ. A varázslatos Indiában él édesapjával, aki rajongásig szereti. Ám az álomvilág nem tart örökké: a papát behívják katonának és Sarah New Yorkba kerül, egy szigorú lányintézetbe. Szabályok, rend és vasfegyelem - csupa olyan fogalom, ami Sarah számára eddig ismeretlen volt. Aki megszokta, hogy mindenütt csoda veszi körül, az nem adja fel könnyen. Sarah azonban új otthonában is ragaszkodik önállóságához és India meséihez.

Nem találsz egy filmet vagy egy sorozatot? Jelentkezz be és hozd létre.

Globális

s focus the search bar
p profil menü megnyitása
esc close an open window
? billentyűparancsok ablak megnyitása

Minden média oldalon

b go back (or to parent when applicable)
e go to edit page

On TV season pages

(jobbra nyíl) ugrás a következő évadra
(balra nyíl) vissza az előző évadra

Tévéepizód oldalakon

(jobbra nyíl) ugrás a következő részre
(balra nyíl) vissza az előző részre

Minden kép oldalon

a kép hozzáadása ablak megnyitása

Minden szerkesztő oldalon

t fordítás választó megnyitása
ctrl+ s submit form

On discussion pages

n create new discussion
w toggle watching status
p toggle public/private
c toggle close/open
a open activity
r reply to discussion
l ugrás az utolsó válaszhoz
ctrl+ enter submit your message
(jobbra nyíl) következő oldal
(balra nyíl) előző oldal

Beállítások

Want to rate or add this item to a list?

Bejelentkezés