26 filmek

Archeológusok csoportja egy csontvázat talál, amelyet Lee Jin-seok maradványaiként azonosítanak. Ám Lin Jin-seok nem halt meg, békében élte meg az öregkort. A testvére, Jin-tae viszont eltűnt a koreai háborúban. Megelevenedik a múlt, 1950-ben járunk. A háború kirobbanásakor mindkettőjüket besorozzák a hadseregbe, és a frontvonalra viszik őket. Jin-tae alkut köt a feletteseivel: ha elég hőstettet hajt végre, akkor korábban hazaengedik az öccsét. Minden küldetést elvállal, miközben féltő gondoskodásával szinte megfojtja testvérét. Ám Jin-tae az ellenség fogságába esik.

A második világháború éveiben játszódó meghatóan szép történet egy kóristalány, Myra és egy előkelő angol tiszt, Roy tragikus szerelmét meséli el. A nyomorúság és a kedvese halálhíre okozta kétségbeesés kergeti az utcára Myrát, akit megismerkedésük színhelyén, a Waterloo hídon szed fel első kliense.

Hemingway hősei az első világháború európai frontján teljesítenek szolgálatot. A fiatal amerikai hadnagy sebesülése révén kerül kapcsolatba ismét Catherine Bartley nővérrel, és ez a találkozás mindkettőjük számára az igazi szerelmet jelenti a világégésben.

Vera és Borisz kamasz-szerelmébe berobban a háború. Borisz bevonul, a fronton eltalálja egy golyó. Távollétében Vera gyengeségből, tehetetlenségből elfogadja Borisz fivérének mohó közeledését. Ugyanazzal az örvénylő zuhanással esik a nem kívánt férfi karjaiba, mint ahogy Borisz zuhan a pocsolyába, miután halálos lövés érte. A film bravúros fényképezése és montázstechnikája bámulatos tömörséggel fejezi ki a két emberben lezajló lelki folyamatokat, a háború értelmetlenségét és könyörtelenségét.

Zoo

2018. június 8.

Young Tom and his misfit friends fight to save 'Buster' the baby elephant during the German air raid bombings of Belfast in 1941.

A Brit légierő 633-as repülőszázadának tagjai a II. világháborúban megkísérlik meg semmisiteni a nácik V2-es ballisztikus rakétabázisát Norvégiában. 1944-ben Norvégiában bevetésre induló repülőszázad parancsnoka Roy Grant.

1940 április 9-én a német hadigépezet Osló előtt áll. A norvég király ultimátumot kap: megadja magát, vagy meghal. Német katonák vadásznak a királyi családra, amely arra kényszerül, hogy elhagyja a fővárost. Miközben Haakon király és Olav koronaherceg egy Elverum melletti kis farmra menekül, találkoznak a német vezetéssel. Háromnapi kemény tárgyalás után Haakon király meghozza végső döntését. Visszautasítja a kapitulációt, még ha az a saját, a családja és sok norvég életébe is kerül.

1943. május 7.

Somewhere in Europe, in a city occupied by the Nazis, a gentle school teacher finds himself torn between collaboration and resistance, cowardice and courage.

Az amerikai légierő 918-as bombázó-egységében a második világháború legrátermettebb katonái szolgálnak. Naponta repülnek egyre közelebb a halál torkához, naponta hajtanak végre egyre vakmerőbb és kockázatosabb küldetéseket. Az utolsó néhány nap azonban még a korábbiaknál is emberpróbálóbb volt - nem csoda, hogy az egység parancsnoka a katonák védelmére kel, amikor kiderül, hogy a végkimerülés határán álló férfiaknak ezúttal még alacsonyabban és még mélyebben az ellenséges vonalak mögé kell repülniük, egyenesen a biztos halálba. A parancsnokot azonnal leváltják, és helyére Savage tábornok áll, aki azt az elvet vallja, hogy egy tiszt soha nem szimpatizálhat az embereivel. Savage kíméletlenül megköveteli a maximumot katonáitól, de hamar rá kell döbbennie, hogy ezeket a bátor fiúkat ő is képtelen érzelemmentesen a halálba küldeni...

1931. szeptember 1.

In World War I London, Myra is an American out-of-work chorus girl making ends meet by picking up men on Waterloo Bridge. During a Zeppelin air raid she meets Roy, a naive young American who enlisted in the Canadian army. After they fall for each other, Roy tricks Myra into visiting his family, who live in a country estate outside London, his mother having remarried to a retired British Major. Myra is reluctant to continue the relationship with Roy, he not aware of her past.

1976. június 27-én palesztin terroristák eltérítenek egy nemzetközi utasszállító gépet, és a pilótát arra kényszerítik, hogy az Entebbe nevű ugandai repülőtéren szálljon le. Idi Amin, Uganda elnöke látszólag szívén viseli a túszok sorsát, bár szemmel láthatólag igazat ad a terroristáknak, akik Palesztina felszabadításáért küzdenek. Több utas szabadon távozhat, ám 103 izraeli állampolgárt fogságban tartanak, és hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy a forradalmárok arra akarják felhasználni ezeket az embereket, hogy a világ különböző országaiban bebörtönzött társaikat szabadon engedjék. Az izraeli kormánynak gyakorlatilag nem marad más lehetősége, mint parancsot adni a Thunderbolt fedőnevű hadműveletre, melynek az Entebbe-i repülőtér katonai megszállása a célja...

1943. január 21.

In World War II, American Gates Trimble Pomfret is in London during the Blitz to sell the ancestral family house. The current tenant, Leslie Trimble, tries to dissuade him from selling by telling him the 140-year history of the place and the connections between the Trimble and Pomfret families.

1944. május 20.

Passengers on an ocean liner can't recall how they got onboard or where they are going. Soon it becomes apparent that they all have something in common.

1942. július 18.

Aircraft workers during during World War II become involved in a love triangle.

2021. június 11.

Yasmine, an openly lesbian Arab nurse, finds out that her lover, Or, an intelligence officer in the Israeli army has been reporting on their relationship. Yasmine's sister arrives for a visit from the West Bank, not knowing that she is going to meet the occupying enemy at her own sister's house.

1949. október 13.

London, England, World War II. During a bombing, several people are trapped in the basement of a building where the air will run out in only ninety minutes…

1946. augusztus 24.

A newly married WREN, presumed drowned when her ship is torpedoed, spends three years on a tropical island before returning to England to find her husband remarried with a baby son.

2018. május 23.

A meditation on youth, war and stunning bravery, featuring footage, taken from the National Archives, from the documentary filmed in 1943 by legendary Hollywood director William Wyler about the famous Memphis Belle flying fortress and the gripping narration from some of the last surviving B-17 pilots.

2012. március 18.

Documentary film about the then longest range bombing mission in history, which changed the outcome of the Falklands War.

1944. január 31.

An English charwoman, believing herself protected by a magic eye amulet, travels to Nazi Germany to personally assassinate Adolf Hitler.

Nem találsz egy filmet vagy egy sorozatot? Jelentkezz be és hozd létre.

Globális

s focus the search bar
p profil menü megnyitása
esc close an open window
? billentyűparancsok ablak megnyitása

Minden média oldalon

b go back (or to parent when applicable)
e go to edit page

On TV season pages

(jobbra nyíl) ugrás a következő évadra
(balra nyíl) vissza az előző évadra

Tévéepizód oldalakon

(jobbra nyíl) ugrás a következő részre
(balra nyíl) vissza az előző részre

Minden kép oldalon

a kép hozzáadása ablak megnyitása

Minden szerkesztő oldalon

t fordítás választó megnyitása
ctrl+ s submit form

On discussion pages

n create new discussion
w toggle watching status
p toggle public/private
c toggle close/open
a open activity
r reply to discussion
l ugrás az utolsó válaszhoz
ctrl+ enter submit your message
(jobbra nyíl) következő oldal
(balra nyíl) előző oldal

Beállítások

Want to rate or add this item to a list?

Bejelentkezés