23 фільмів

Епічна прониклива сага про велике кохання на тлі трагічних подій української історії початку ХХ століття. Життя молодого хлопця і його коханої змінюється назавжди в 1933-му, коли їхня родина і земляки стають жертвами голодомору та сталінських репресій. Це історія про любов всупереч смерті, непереборну волю до життя і дух боротьби, який не згасити. Фільм знятий канадськими кінематографістами в Україні за участю відомих голлівудських, європейських та українських акторів.

Влада Коза продає свій дім і без попередження летить до доньки в Італію, щоб виховувати онука. Та виявляється, що Влада з її ста порадами заважає доньці. Бос мафіозного клану Фредо Лаґана повертається додому після 15 років ув’язнення. На віллі безлад, діти розбещені, з грошима проблеми. Дисфункційна італійська сім’я без матері наймає Владу домогосподаркою, а отримує порадницю, лікаря, психотерапевта і фіксера усіх на світі проблем. Тільки не кажіть Владі, що Дон Фредо та його діти — мафія!

10 грудня 2021

Колишній бандит згадує історію свого життя. З дитинства він добре знає, що треба бути сильним і безжальним — тільки так можна здобути авторитет і вижити у 90-ті. Бійки, розбірки, вбивства, катування — сила, жорстокість і безкарність перетворюють його на безжального носорога. Бажаний злет виявляється падінням, у якому він втрачає себе та свою сім’ю. Втім, зустріч із незнайомцем дарує шанс усе змінити.

24 серпня 2023

У першій половині XVIII ст. у містичних Карпатських горах розгортається драма життя Олекси Довбуша, його непростого кохання та боротьби за гідну долю для свого народу, і тут навічно оселяється таїна його безсмертя. Ватага опришків під проводом двох братів, Івана та Олекси Довбушів, їхня невловимість і зухвалість стали надією для народу і пострахом для ворогів. Дороги братів розходяться, панство кидає всі зусилля на придушення волелюбних настроїв, якими охоплені Карпати. Смерть чи безсмертя переможуть у цьому двобої?

Петро, що підробляв у багатія Коржа, закохався в господарську доньку, а дівчина відповіла хлопцю взаємністю. Але батько категорично відмовляється віддавати доньку за батрака. Петро з горя йде в шинок, де зустрічається з волоцюгою Басаврюком, якого місцеві вважають дияволом у людській подобі. Басаврюк пропонує Петрові угоду — хлопець допоможе йому, а натомість той підкаже, як Петрові отримати красуню в дружини… Фільм створено за мотивами оповідань Миколи Гоголя та українських народних казок.

14 листопада 1960

Картина розповідає про одного з найвідоміших українських борців за свободу – Олексу Довбуша. Він і його опришки довго наганяли страх та сіяли паніку серед поміщиків на території Карпатських гір. Постать Олекси Довбуша вирізняється від звичайних розбійників вже самим фактом складення ним маніфестів та відозв до народу і шляхтичів. Ім'я гуцульського Робін Гуда збереглося не лише в історичних документах, але й в народній пам’яті у вигляді численних пісень. Зокрема пісня “Ой попід гай зелененький” про Олексу Довбуша належить до найбільш шанованих на Гуцульщині та вважається одним із гімнів українських горян.

У заповідному казковому лісі живе лісова русалка Мавка. За чудову гру на сопілці вона покохала сільського парубка Лукаша, але Лукаш оженився на Килині й у відплату за зраду втратив свій чудовий дар. Мавка ціною власного безсмертя повертає коханому талант.

23 вересня 2018

На периферії міст України час зупинився, там вічні 90-ті – період пострадянської розрухи і бандитського куражу. В невеликому селищі на Сході під Харковом починається історія про молоду дівчину Ларису, яка відчайдушно прагне втекти звідти, та її маленьку двоюрідну сестру Вітку, яка безмежно любить Ларису. Після смерті батька стосунки з бабусею та з матір’ю погіршуються і Лариса вирішує втекти з дому за допомогою свого коханого молодого бандита Шрама, якого розруха і безробіття штовхнули на кримінальну стежку.

27 листопада 2014

Двоє братів-гуцулів все життя все ділили: матір, іграшки, право називатися кращим, одну жінку, одного сина. Але в їхньому житті сталася подія, після якої вони не розмовляли один з одним протягом 40 років. У їхнє маленьке провінційне містечко приїжджає письменниця, яка читає в місцевому монастирі лекцію про святих і юродивих. Серед слухачів - літня людина, якого звуть Войтко. Письменниця поступово входить в життя Войтка і знайомиться з його братом. Вона стає сполучною ланкою між двома братами, сенс життя яких - у протиборстві: хто довше проживе і не потішить другого своєю смертю.

3 серпня 2023

Сімнадцятилітній випускник сільської школи – хлопець на прізвисько Казан – понад усе мріє стати відомим репером та підкорити серце своєї дівчини Свєти. Заради своїх мрій він готовий ризикнути, але обставини спрямовують його життя у іншому напрямку.

Дія картини відбувається на початку ХХ століття. Тев'є-молочар живе в маленькому селі. Він бідний і вірить, що у його доньок є єдиний шанс уникнути бідності - вдале заміжжя. Тев'є приймає вигідну пропозицію від свата, але у його прекрасних доньок є інший план.

28 вересня 2017

Фільм розповідає про долю трьох жінок, а саме: бабусі, доньки і онуки, чиї долі переплетені, а життя наповнене складнощами і самотністю. Дія картини відбувається в залишеному мешканцями селі Припутні протягом однієї доби, яка кардинально змінить життя усіх героїв.

14 лютого 2018

Перенесемося в Українські Карпати XVIII століття. Народ, який усе своє життя провів серед цих величних гір, серед дрімучих лісів, терпить дуже багато від польських панів. Ці жорстокі люди готові за будь-який непослух карати на смерть, знищуючи цілі сім'ї та села. Не маючи бажання терпіти таке свавілля, захищати невинних усіма силами готовий уже легендарний лідер руху опришків Олекса Довбуш. Він був героєм, якого за будь-яку ціну хотіла знищити влада. Олекса мав відмінні бойові вміння та дар передбачати майбутнє. Ще коли Довбуш був зовсім маленьким, його мати жорстоко вбили поляки, залишивши хлопця сиротою. Це не зламало Олексу – він досконально вивчив гори, накопичив усю злість і тепер готовий мстити. Довбуш зібрав разом таких же як він сміливих людей, щоб вершити справжнє правосуддя. Так Олекса став легендарним героєм Карпат.

9 грудня 2021

Вавилон — невелике село, яке не торкнулися революційні події і все, що з цим пов’язано. Тут зберігся старовинний лад життя. Та Клім, що повернувся зі служби, вирішив це виправити і створити спільноту комуністичного типу. Його нововведення не повністю охопили рідний край, але викликали гарячі протести з боку місцевої заможної верхівки, яка вирішила покінчити з цими намірами раз і назавжди.

25 січня 2018

Фільм-казка за мотивами повісті Володимира Короленка "Йом-Кіпур, або Судний день".

Сільський парубок Левко успадковує млин свого дядька, який за загадкових обставин утопився в озері. Неочікуване збагачення збурює в Левкові нестримну жагу до грошей. Він привласнює шинок єврея Янкеля, якого за надмірну скнарність у Йом-Кіпур забрав чорт Хапун. Левко починає лихварювати та забирати в людей останнє. Коли він геть втрачає здатність до співчуття, дружби та кохання, нечиста сила добирається і до нього.

27 березня 2020

"LIDA" takes place on the day of Lida's 70th birthday. This already special day is made more unusual by the recent arrival of her grandson, Lev, who had immigrated to the United States with his family in 2001. Returning to Ukraine for the first time as an adult, Lev documents his grandmother as she tends to the small homestead and prepares for the birthday celebration in the rural village in Ukraine. By capturing moments of arduous labor, as well as through personal conversation, Lev inquires into his grandmothers relationship to her home, land - and their family.

16 березня 2017

Андрієві батьки закололи свиню, щоб зробити традиційну українську страву — кров’янку — для майбутньої невістки Маші. Хочуть зустріти її як свою, пригостити найкращим — стравою зі свинячої крові. Але Маша — єврейка. І ніхто, окрім Андрія, про це не знає.

This video documentary centers on the questions of civil liberties and cultural differences in a society beginning to open as one woman searches for her own ethnic roots, identity and family history in Ukraine. Issues of human rights, anti-Semitism, homophobia, feminism and a divided and economically-depressed country are encountered as Barbara Hammer, a feminist activist and pioneer of lesbian cinema, return to a “homeland” full of struggling as people search for a new post-glasnost identity.

Троє братів Череміських живуть у горах, де не мріють про iPhone7, бо щоб заробити на половину його вартості, ціле літо треба лягати опівночі і вставати о 3-й ранку, доїти сотню овець, робити бринзу, мити казани... Це звичайний розпорядок дня 9-річного Сашка Череміського, який цього літа заробив на "старому стійлі" аж 3 тисячі гривень. Але за ці гроші він не купив велосипед чи планшет, а заплатив вівчарям за випас своїх чотирьох овець, купив рюкзак і зошити до 1 вересня, а решту здав... на ремонт школи. Його брат Юрко в 10 років сам пече хліб, варить борщ і плете молодшій сестричці коси. Старший, 12-річний Вася, мріє стати репортером або оператором, але для початку - хоч одним оком глянути на велике місто. Троє хлопців не йдуть у школу, бо треба рубати дрова на зиму. Інакше їхня багатодітна сім'я замерзне…

16 липня 1973

Фільм розповідає про життя і звичаї українського села в далекому минулому. Сільський старшина, після важкого запою, втративши лік дням, вирішив пити не кожен день, а через день. Розсерджений тим, що ніхто не зривав листки з календаря, він заборонив молоді збиратися вечорами на гуляння. Але саме ввечері повинно статися перше побачення Оленки та Тиміша. Кмітливі парубки та дівчата вирішили допомогти закоханим і так напоїти старшину, щоб він забув про свою заборону.

Не вдалося знайти фільм або серіал? Увійдіть, щоб додати.

Загальні

s відкрити панель пошуку
p відкрити меню профілю
esc закрити відкрите вікно
? відкрити вікно з гарячими клавішами

На сторінках медіа

b повернутися назад
e перейти до сторінки редагування

На сторінках сезонів шоу

(стрілка вправо) перейти до наступного сезону
(стрілка вліво) перейти до попереднього сезону

На сторінках серій шоу

(стрілка вправо) перейти до наступної серії
(стрілка вліво) перейти до попередньої серії

На всіх сторінках зображень

a відкрити вікно додавання зображення

На всіх сторінках редагування

t відкрити перемикач перекладів
ctrl+ s підтвердити форму

На сторінках обговорення

n створити нове обговорення
w змінити статус стеження
p перемикач публічно/приватно
c перемикач відкрито/закрито
a відкрити активність
r відповісти на обговорення
l перейти до останньої відповіді
ctrl+ enter підтвердити повідомлення
(стрілка вправо) наступна сторінка
(стрілка вліво) попередня сторінка

Налаштування

Хочете поставити оцінку чи додати до списку?

Увійти

Немає облікового запису?

Приєднайтеся до спільноти