39 filmov

7. apríl, 2017

Frank Adler je slobodný muž, ktorý v prímorskom meste na Floride vychováva svoju výnimočne nadanú neter Mary. Frank chce Mary dopriať obyčajné, šťastné a pokojné detstvo so všetkým, čo k nemu patrí, ale zámery mu prekazí jeho panovačná matka Evelyn. Keď sa zámožná Bostončanka dozvie o matematickom nadaní vnučky, rozhodne sa o ňu postarať sama, pričom jej ďalšie plány by mohli Franka a Mary rozdeliť. Keď sa v rodine neznesiteľne vyhrotia ostré spory a napäté vzťahy, strýko s neterou musia neodkladne konať. Podporu nájdu nielen u ich domácej pani a najlepšej priateľky Roberty, ktorá im nezištne pomáha a ochraňuje ich, ale aj u mladej učiteľky Bonnie, ktorá spolu s Frankom zdieľa starosti aj obavy o nadanú žiačku a jej budúcnosť.

Na jeseň v roku 2003 si Mark Zuckerberg, ktorý má za sebou Harvard a je géniom v oblasti počítačového programovania, sadá k počítaču a vzrušene začína pracovať na novej myšlienke. To, čo sa v návale blogovania a programovania začína v jeho pracovni, sa čoskoro stane prevratom v komunikácii, globálna sociálna sieť. Za necelých šesť rokov a s 500 miliónmi priateľov sa Mark Zuckerberg stáva najmladším miliardárom v histórii. Ale tomuto podnikateľovi spôsobuje úspech osobné aj právne komplikácie.

Fletcher Reede je vynikajúci, mladý, sympatický právnik. Trpí len jedným nedostatkom. Je notorický klamár. Klame rýchlo, presvedčivo, vynaliezavo a hlavne 24 hodín denne. Na jeho neustálom klamaní a zavádzaní ľudí je založená celá jeho kariéra i osobný život. Keď si však jeho päťročný syn Max, ktorý opäť oslavuje narodeniny bez otecka, vo výnimočnej chvíli pred sfúknutím sviečok praje, aby otec aspoň jeden deň neklamal, je jeho prosba vyslyšaná. Fletcherovi proti jeho vôli vychádzajú z úst len pravdivé slová. Právnika teda čaká ten najťažší deň jeho života, v ktorom nesmie povedať jediné klamstvo svojim klientom, konkurentom, ani svojej bývalej manželke a synovi. Pravdivé odhalenia a informácie spustia spŕšku gagov a bláznivých situácií.

Svet na oboch stranách železnej opony sa prepadá do šialenej paranoje. Ubehlo už viac ako desať rokov od porážky nacistického Nemecka a ľudstvo ohrozuje studená vojna. Napätie medzi USA a ZSSR je skoro hmatateľné. Keď v roku 1957 FBI zatkne Rudolfa Abela, sovietskeho špióna žijúceho v New Yorku, strach a mocenská nedôvera sa ešte viac vystupňujú. Abel sa v skutočnosti volá Viljam Genrichovič Fišer, riadil sieť agentov a do Moskvy dômyselným spôsobom odosielal kódované správy. Americká vláda osloví Jamesa Donovana, uznávaného právnika z Brooklynu, aby sa chytil Abelovej obhajoby. Cez počiatočné obavy jeho aj jeho rodiny sa ho rozhodne zastupovať. Chce zaistiť, aby bol podrobený spravodlivému súdu. Behom príprav na obhajobu sa začne medzi nimi vytvárať puto, ktoré je založené na vzájomnom rešpekte. Pred súdom prednesie vášnivú obhajobu a tak ho ochráni pred trestom smrti.

Hlavnou postavou príbehu je prominentný chicagský právnik Martin Vail, sebavedomý a samoľúby muž, ktorý si nerobí žiadne ilúzie o svojej práci a bez výčitiek v súdnej sieni manipuluje faktami aj ľuďmi. Na dobročinnom večierku u biskupa Rushmana sa stretne so svojím bývalým nadriadeným, štátnym prokurátorom Shaughenessym a jeho asistentkou, svojou bývalou milenkou Janet Venableovou. Krátko potom je biskup vo svojej rezidencii brutálne ubodaný a polícia zatkne skrvaveného mladíka, ktorý sa im pokúšal utiecť. Je to devätnásťročný miništrant Aaron Stampler, u ktorého polícia navyše našla biskupov prsteň. Vail, ktorý cíti, že podobný prípad by mohol prispieť k jeho prestíži sa rozhodne mladíka v zdanlivo jednoznačnom rokovaní bezplatne obhajovať.

Benjamín Chaparro odchádza na odpočinok z celoživotnej práce na kriminálnom súde. Aby vyplnil voľný čas, rozhodne sa napísať román na motívy prípadu, ktorý kedysi riešil a zohral v ňom dôležitú úlohu. Motívom je vražda, ktorá sa stala v roku 1973 v Buenos Aires a pátranie po jej páchateľovi. Keď však Benjamín otvorí dvere do minulosti, už ich nedokáže zavrieť. Turbulencie v Argentíne oných časov totiž zasiahli do osudov jeho postáv so všetkou silou násilia a smrti. A hoci si Chaparro myslí, že jeho príbeh je len o minulosti, pátranie v nej stavia do iného svetla aj jeho súčasný život a donúti ho postaviť sa čelom k dileme jeho dlhoročnej neopätovanej lásky. Benjamín musí prehodnotiť svoje pocity, činy aj urobené rozhodnutie. A nájdenie pravdy bude víťazstvo nielen literárne, pomôže tiež uvoľniť cestu k spokojnému zvyšku života.

17. marec, 2000

Erin Brockovichová je dvakrát rozvedená matka troch detí. Naviac je teraz nezamestnaná a takmer bez peňazí. Keď sa jej konečne podarí uchytiť ako sekretárka v advokátskej kancelárii Eda Masryho je pevne rozhodnutá chytiť svoju šancu za pačesy. Pri riešení jedného banálneho prípadu narazí na stopu znečisťovania podzemných vôd elektrárenskou spoločnosťou. Následky, ktoré zanechal jedovatý chróm na obyvateľov priľahlého mestečka sú katastrofálne - zhubné choroby, genetické zmeny, potraty. Erin získa dôveru poškodených ľudí i svojho šéfa a začne dávať dohromady veľký prípad. Karta jej doposiaľ neblahého osudu sa konečne obrátila.

Špičkový reportér a producent populární televizní show 60 minut Lowell Bergman (Al Pacino) získá důkazy o tom, že zástupci velkých tabákových koncernů křivě přísahali před soudem. Naprosto důvěryhodným zdrojem informací ze zákulisí tabákového průmyslu je Jeffrey Wigand (Russell Crowe), který se ve zlém rozešel se svým zaměstnavatelem a rozhodl se říci pravdu o škodlivosti a návykovosti kouření před televizními kamerami. Skutečnost je totiž mnohem horší než je obecně známo. Tabákové společnosti obviní Wiganda z porušení smlouvy o mlčenlivosti. Žaloba je jen částí nevybíravého psychického nátlaku, kterému Wigand s pomocí reportéra Bergmana čelí. Ve svém přesvědčení vytrvá, i když se jeho život postupně rozpadá, přijde o majetek a manželka požádá o rozvod. Stejně těžká zkouška ale čeká i na Lowella Bergmana. ...

29. december, 1999

The story of Rubin "Hurricane" Carter, a boxer wrongly imprisoned for murder, and the people who aided in his fight to prove his innocence.

25. december, 2019

Dráma podľa skutočných udalostí z prostredia súdu o tom, ako je obvinený človek z vraždy a len kvôli farbe pleti odsúdený k trestu smrti. Ale prichádza mladý právník so srdcom na pravom mieste a bojuje za spravedlnosť, ktorá nepozná rasizmus.

1. apríl, 2016

Na hodine dejepisu padla otázka o Ježišovi. Veriaca učiteľka Grace naň odpovedala stručne a výstižne podľa svojej viery. Jeden zo študentov ju však udal a školská rada ju dala na súd za neoprávnené šírenie viery. Dúfajú, že ju súd odsúdi ako výstrahu pre ostatných. Ambiciózny ateistický právnik si vzal Grace ako obhajkyňu. A súdny proces sa začína... Film je voľne založený na prvej epizóde. Hlavnú dejovú líniu pretínajú takmer nezávislé osudy ďalších postáv z prvej časti.

11. október, 1996

Sam Cayhall, někdejší člen Ku-klux-klanu, čeká v cele smrti na vykonání rozsudku za rasisticky motivovaný bombový atentát, který provedl v roce 1967 a při němž zahynuli dva židovští chlapci. O celý případ se začne zajímat mladý advokát Adam Hall, který je Cayhallovým vnukem. Ten je rozhodnut objasnit onu smutnou událost za každou cenu a žádá pro svého klienta udělení milosti...

1. máj, 2013

Dido Elizabeth Bell, the illegitimate, mixed-race daughter of a Royal Navy admiral, plays an important role in the campaign to abolish slavery in England.

19. október, 1990

Wealthy Sunny von Bülow lies brain-dead, husband Claus guilty of attempted murder; but he says he's innocent and hires Alan Dershowitz for his appeal.

25. december, 1998

V jednom malom meste v Novej Anglii zomrelo niekoľko detí na leukémiu, pretože miestna chemická továreň zamorila spodné vody. Právnik Jan Schlichtmann preberá komplikovaný prípad zo začiatku len preto, že ho láka tučný honorár. On a jeho kolegovia z kancelárie však majú pred sebou ťažkú úlohu, lebo obidva bohaté koncerny, ktoré firmu vlastnia, si najímajú známych právnikov. Zo začiatku zištný postoj právnika sa však v priebehu súdneho jednania, keď dochádza ku konfrontácii s deťmi a rodičmi, premení v túžbu dosiahnuť spravedlnosť pre nebohé obeti.

Fabrizio Collini pracoval 34 rokov ako bezúhonný nástrojár pre automobilovú spoločnosť v Nemecku. A potom zrejme bezdôvodne zabije staršieho muža. Nočná mora pre právnika Caspara Leinena, ktorý preberá jeho obhajobu: Obeťou je uznávaný nemecký priemyselník Jean-Baptiste Meyer, ktorý bol dedkom jeho bývalej lásky Johanny. Všetko v tomto veľkolepom procese hovorí proti neskúsenému právnikovi. Caspar Leinen obhajuje klienta, ktorý nič nepovie, a za súpera má legendárneho obhajcu profesora Richarda Mattingera. Keď aj tak napriek všetkému zariskuje, narazí na jeden z najväčších súdnych škandálov v histórii Nemecka a na pravdu, ktorú nikto nechce vedieť.

Muž, ktorý vášnivo obhajuje ľudské právo zomrieť, sa dočkal radu priaznivcov i odporcov. Doktor Jack Kevorkian (Al Pacino) chcel vždy pomáhať ľuďom odísť z tohto sveta. Smrť ho fascinovala a vždy ju videl ako súčasť prirodzeného poriadku vecí. Často tiež hovoril o práve na dôstojnú smrť. Pri svojich pravidelných nočných pochôdzkach po nemocnici vždy pozoroval oči umierajúcich, či mu neprezradí niečo viac. Práve tieto pochôdzky mu vyniesli nelichotivú prezývku doktor Smrť. Kevorkian sa po stretnutí s jedným ochrnutým pacientom, ktorého kvalita života sa prakticky rovnala nule, rozhodol prejsť od slov k činom a sám začal pracovať na stroji, ktorý nazval Mercitron. Mal jednoduchým stlačením tlačidla pacientovi umožniť jednoducho a dôstojne ukončiť svoj život, ak si to budú želať. Umožnil tak vznik úplne nového odboru medicíny - eutanázia. Sám poskytoval v tejto oblasti poradenstva. Začalo to obyčajným inzerátom v novinách, potom prišla prvá pacientka a onedlho o tom mal počuť celý svet...

31. január, 1986

Pete St. John is a powerful and successful political consultant, with clients spread around the country. When his long-time friend and client Ohio senator Sam Hastings decides to quit politics, he is rapidly drafted to help with the campaign of the man destined to succeed him, unknown and mysterious businessman Jerome Cade...

17. apríl, 2016

When a feared judge of the French court, Xavier Racine, encounters a French-Danish juror, Ditte Lorensen-Coteret, at a murder trial, their shared past is slowly uncovered.

15. máj, 2019

Seoul, South Korea, September 21st, 2008. Eight citizens, the first to intervene as jurors in the country's legal history, are randomly selected to examine a matricide case that appears to have been resolved due to the existence of apparently conclusive evidence.

Nemôžeš nájsť film alebo seriál? Prihlás sa a pridaj ho.

Globálne

s zamerať sa na vyhľadávací riadok
p otvoriť menu profilu
esc zatvoriť otvorené okno
? otvoriť okno klávesových skratiek

Na média stránkach

b ísť späť (do rodičovského pokiaľ možno)
e íst na stránku úprav

Na stránkach seriálových serií

(pravá šípka) ísť na nasledujúcu sériu
(ľavá šípka) ísť na predchádzajúcu sériu

Na stránkach seriálových epizód

(pravá šípka) ísť na nasledujúcu epizódu
(ľavá šipka) isť na predchádzajúcu epizódu

Na všetkých obrázkových strankach

a otvoriť okno pre pridanie obrázku

Na všetkých stránkach úprav

t otvoriť výber prekladu
ctrl+ s odoslať formulár

Na stránkach diskusií

n vytvoriť novú diskusiu
w prepínač stavu pozerania
p prepínač verejný/súkromný
c prepínač zatvorený/otvorený
a otvoriť aktivitu
r odpovedať v diskusií
l ísť na poslednú odpoveď
ctrl+ enter odoslať vašu správu
(pravá šípka) nasledujúca strana
(ľavá šípka) predchádzajúca strana

Nastavenia

Chcete ohodnotiť alebo pridať túto položku do zoznamu?

Prihlásiť sa