720 filmů

The blossoming young love between two teenagers is brutally disrupted by retreating Nazi soldiers who occupy their small village in rural Italy.

Documents the major trial of the Nazi war criminals and the violent acts that they were accused of.

1934: Od 29. června do 2. července se Hitler dopustil řady vražd mezi svými a dokonce zabil svého jediného přítele, symbolického vůdce SA Ernsta Röhma. Ale co se skutečně stalo během Noci dlouhých nožů a ovládal Hitler své destruktivní síly, jichž byl zosobněním? Tato mini série prostřednictvím historických rekonstrukcí těchto tří nocí, které byly posledními Hitlerovými kroky k absolutní moci, osvětluje s pomocí historiků, archivních záběrů a počítačové animace významný zlom v dějinách nacistického Německa a dokumentuje, jak se události vyvíjely

After hearing from his daughter an anecdote related to a child named Benito, Stefano decides to get a Hitler-style mustache, which will bring trouble to work and family.

02.01.2000

A cross-dressing Adolf Hitler sings tasteless, but humorous musical numbers.

23.01.2024

In February 1939, more than 20,000 Americans filled Madison Square Garden for an event billed as a “Pro-American Rally.” Images of George Washington hung next to swastikas and speakers railed against the “Jewish controlled media” and called for a return to a racially “pure” America. The keynote speaker was Fritz Kuhn, head of the German American Bund. Nazi Town, USA tells the largely unknown story of the Bund, which had scores of chapters in suburbs and big cities across the country and represented what many believe was a real threat of fascist subversion in the United States. The Bund held joint rallies with the Ku Klux Klan and ran dozens of summer camps for children centered around Nazi ideology and imagery. Its melding of patriotic values with virulent anti-Semitism raised thorny issues that we continue to wrestle with today.

Hluboce šokující, nemilosrdné drama o noční můře holocaustu, založené na skutečných událostech. Na záchranu 1100 životů obětoval Oskar Schindler veškeré své jmění… Polský Krakov 1939. Židovská obec je vystavována stále se zvyšujícímu tlaku ze strany nacistů. Do této vřavy vstupuje obchodník Oskar Schindler, člen Nacistické strany, velký svůdník a muž vydělávající na válečném utrpení, který dokázal najít v sobě člověka a zachránit ty, kterým už zdánlivě nebylo pomoci…

04.10.2024

Julian Albans, the bully who left Beecher Prep, is visited by his Grandmère from Paris and is transformed by her remarkable story of compassion and courage. As a girl in Nazi-occupied France, the young Grandmère goes into hiding with the help of a schoolmate, a young man who risks everything to give her the chance to survive. Together, they find beauty and love in the secret world of their own creation.

Samuel Willenberg and Kalman Taigman, the last two survivors of the Nazi extermination camp Treblinka, recount the horrors they experienced during the war and talk about their lives after their escape in a prisoner uprising in 1943. Willenberg would go on to become a hero of the 1944 Warsaw uprising while Taigman would be called as a witness during the infamous trial of Adolf Eichmann.

Bundeswehr soldier Klaus’ regiment is stationed in France, to take part in NATO maneuvers. The soldiers are ordered to be kind to the populace, since the West German High Command wishes the French to forget the atrocities that were committed during the Second World War. Klaus falls in love with Jeanne, the daughter of the local mayor. He discovers that his commanders intend to demolish the ruins of a local church, in which civilians were murdered by the German occupation forces at 1944. A local journalist who researches the event discovers that West German General Rucker ordered the massacre, but he is mysteriously murdered. Klaus defies his commanding officer Siebert, who instructs him to steal the documents indicting Rucker, and hands the evidence over to Jeanne.

Píše se rok 1939. Italský číšník Guido Orefice, překypující energií a hýřící bláznivými nápady, přijíždí z venkova do velkého města. Na první pohled se tu zamiluje do půvabné učitelky Dory. Ta už sice nápadníka má, on však udělá vše, aby ji zachránil od sňatku s nemilovaným byrokratem. Získá její lásku a vezmou se. Narodí se jim syn Giosué. Po pěti letech šťastného manželství je Guido kvůli svému židovskému původu odvlečen spolu se synem do koncentračního tábora. Aby před malým chlapcem zatajil šokující okolnosti a uchránil ho před hrůzami nacismu, předstírá, že všechno kolem je pouhá hra, připravená k synovým narozeninám. Hra, na jejímž konci na oba čeká velká odměna…

Příběh W. Szpilmana, skvělého pianisty a uznávaného interpreta Chopinových skladeb. Děj začíná v okamžiku, kdy ve varšavském rádiu zní Chopinovo Nokturno v C# moll v jeho podání. Píše se rok 1939 a Szpilmanovi je 28 let. Polsko je napadeno německými vojsky, která brzy přicházejí i do jeho hlavního města Varšavy. Téměř okamžitě jsou uplatněny tvrdé restrikce vůči zdejší židovské komunitě. Szpilman a jeho rodina – rodiče, bratr a dvě sestry – žili až dosud spokojeným životem, brzy jsou však donuceni podřídit se ponižujícím pravidlům. Kromě toho, že jim docházejí peníze a jídlo, musí pod hrozbou přísného trestu nosit na rukou Davidovu hvězdu. Nátlak se postupně zvyšuje a rodina je na tom stále hůře. Brzy jsou donuceni prodat obrazy, stříbro, nábytek, a nakonec i Szpilmanovo piáno. Největší ranou je však rozhodnutí, podle kterého mají být všichni Židé umístěni do uzavřeného areálu obehnaného vysokými zdmi – na místo, které brzy vstoupí do dějin jako Varšavské ghetto.

Po skončení války se vrací židovský holič do svého holičství, které sídlí v židovském ghettu hlídaném policií diktátora Hynkela, který tvrdou rukou vládne své zemi Tománii. Hynkel má zájem na tom, aby nakonec všichni židé byli zlikvidováni. Ještě před tím však nachystá expanzi do Osterlichu, o který má však zájem taky druhý diktátor Napoloni, který vládne zemi Baktérii. Mezitím se v židovském ghettu začínají objevovat vzpurné hlasy, které mají zájem na odstranění Hynkela. Do tohoto hnutí je shodou náhod zapleten i holič a jeho přítelkyně Hana

Čtrnáctiletý Fljora je v létě 1943 naivním běloruským chlapcem, odhodlaným zapojit se do partyzánského odboje. Na konci příběhu je lidskou troskou, z jejíž tváře navždy zmizely stopy dětské nevinnosti. Fljorův osud plný utrpení, ve kterém nechybí místo ani pro první erotické okouzlení a tragikomické okamžiky, prožila většina z těch, kteří dospívali za druhé světové války. Němci tehdy v Bělorusku realizovali projekt "spálené země", v němž lehlo popelem na šest set vesnic. O těchto událostech vypráví ve svých novelách Ales Adamovič, který se rovněž podílel na scénáři filmu, opatřeného názvem Zabijte Hitlera. Do výroby však šel snímek pod titulem, jenž tvoří refrén v biblické Apokalypse.

The "Our Gang" type adventures of German working class kids from a Berlin apartment building (number 67) during the early 1930s. With Nazism's rise, however, their tight-knit group unravels. One leader, Paul, becomes a Nazi.

Německé vojáky ještě nepřestaly bolet nohy po smělé invazi do západní Evropy, když mladičké Shosanně přímo před očima německý důstojník Hans Landa vyvraždil členy její rodiny. Ona sama jen tak tak unikne do Paříže, kde se ukryje pod novou identitu provozovatelky biografu. Na jiném místě hákovým křížem rozkopané Evropy se pod vedením lehce zupáckého amerického poručíka Aldo Rainea formuje neobvyklá vojenská jednotka. Úkolem jejích členů je nejen přežít na území plném nacistů a jejich přisluhovačů, ale zároveň likvidovat jejich elity a to tak efektně, že tím mezi nimi budou šířit strach a paniku. Říkají si Pancharti a právě je čeká ta nejtěžší mise, která může zcela změnit průběh války. V jednom pařížském biografu se chystá premiéra nového německého propagandistického eposu a téhle události se má účastnit řada nacistických špiček (možná i samotný Hitler). Úkolem Panchartů bude na akci proniknout a ukázat šéfům Třetí říše, jaké to je, když je člověk po smrti.

Nemůžete nalézt film nebo seriál? Přihlaste se pro jeho vytvoření.

Globální

s zaměřit panel hledání
p otevřít nabídku profilu
esc zavřít otevřené okno
? otevřít okno klávesových zkratek

Na stránkách médií

b zpět (nebo na nadřazený záznam, pokud to jde)
e na stránku úprav

Na stránkách sezón

(šipka vpravo) na další sezónu
(šipka vlevo) na předchozí sezónu

Na stránkách epizod

(šipka vpravo) na další epizodu
(šipka vlevo) na předchozí epizodu

Na všech stránkách obrázků

a otevřít okno přidání obrázku

Na všech stránkách úprav

t otevřít výběr překladu
ctrl+ s odeslat formulář

Na stránkách diskusí

n vytvořit novou diskusi
w přepnout stav zhlédnutí
p přepnout veřejný a soukromý
c přepnout zavřít a otevřít
a otevřít aktivitu
r odpovědět na diskusi
l na poslední odpověď
ctrl+ enter odeslat zprávu
(šipka vpravo) další stránka
(šipka vlevo) předchozí stránka

Nastavení

Want to rate or add this item to a list?

Přihlásit se