181 filmov

22. október, 1982

John J. Rambo pricestoval do amerického provinčného mestečka Hope hľadať priateľa z vojny, s ktorým bok po boku bojovali v špeciálnej jednotke vo Vietname. Prichádza však neskoro, pretože jeho priateľ medzičasom zomrel na následky chemickej zbrane známej pod menom „Agent Orange“, ktorej pôsobeniu boli vystavené aj americké jednotky bojujúce vo vietnamskej džungli. Keďže polícia považuje viacerými vyznamenaniami oceneného vietnamského veterána za tuláka, zatknú ho a posadia do väzenia. Miestny šerif Will Teasle netuší, že tým spustil smrtonosnú lavínu – pretože prebudil Rambove inštinkty! Tomu sa totiž v dych vyrážajúcom tempe podarí uniknúť z väzenia a na ukradnutej motorke si to zamieriť do neďalekých hôr. Keď tam dorazí, ocitne sa vo svojom živle: a tým je guerillská vojna! V tomto štádiu už ani Rambov bývalý nadriadený plukovník Samuel Trautman nedokáže oboch mužov zastaviť v ich boji na život a na smrť...

Tugg Speedman je klonom Brucea Willisa, ktorý chrlí kasové trháky, ale nie ani dosiahnuť na Oscara. Kirk Lazarus by mohol naopak cenami dláždiť chodník a s vierou vo vlastné schopnosti hľadá stále nové a väčšie výzvy. Treťou hviezdou do partie je komik Jeff Portnoy, ktorý má mnoho spoločného so svojím predstaviteľom a ktorý by sa rád zbavil povesti fekálneho humoristu a venoval sa charakternému herectvu. Zásadným krokom ich kariéry mal byť vyššie zmienený vojnový veľkofilm, lenže počas nakrúcania sa niečo zadrhlo - náklady stúpajú, atmosféra hustne a primadony nie a nie sa vžiť do rolí vojakov v hlbinách vietnamskej džungle. Na radu vojnového poradcu vtiahne zúfalý režisér svojich hercov do skutočného pralesa, aby z nich stvoril chlapov. Žiaden z nich netuší, ako ich táto výprava zocelí. Počas cesty totiž narazia na domorodých bojovníkov, ktorí chcú proti americkej invázii bojovať zubami nechtami.

Tri roky po nešťastných udalostiach v americkom provinčnom mestečku Hope sedí traumatizovaný vojnový veterán John J. Rambo vo federálnom väzení bez akýchkoľvek vyhliadok na „krajšie zajtrajšky“... Našťastie má však jeho bývalý veliteľ, plukovník Samuel Trautman, mäkké srdce – a dôležitú úlohu: Rambo má v jeho mene a na jeho zodpovednosť odletieť do Vietnamu a pokúsiť sa nájsť nezvestných amerických vojakov! Ibaže... Ono sa to ľahko povie, ale ťažko vykoná! Zakrátko po príchode do Vietnamu totiž Rambo síce nájde trestanecký tábor, v ktorom sú hrdinskí dôstojníci väzení... No problémy na seba nenechajú dlho čakať: keďže sa totiž vojna oficiálne skončila, americkí politici odmietajú o jeho misii čokoľvek vedieť, nieto sa v nej nebodaj ešte aj angažovať, a tak Ramba nechajú v štichu! Preto asi veľmi neprekvapí, že cestu späť domov si drsný veterán bude musieť prestrieľať úplne sám!

15. august, 1979

Kapitán Willard si počas služby vo Vietname získal povesť vynikajúceho vojaka, poveria ho preto dôležitou misiou - nájsť a zlikvidovať plukovníka Kurtza, ktorý dezertoval a vedie svoju súkromnú vojnu proti všetkým. Cestou proti prúdu Mekongu spoznáva najpodivnejšie a najstrašnejšie aspekty vojnového pekla a dostáva sa stále bližšie a bližšie k samotnému srdcu temnoty.

Mladí robotníci z Pennsylvanie Michael, Steven a Nick musia narukovať do vojny vo Vietname. Steven sa ešte predtým ožení so svojou tehotnou priateľkou Angelou, ich svadba je zároveň aj rozlúčkou. Po tom, čo na vlastnej koži spoznajú hrôzy vojny, skončia priatelia v zajatí, kde sú nútení hrať proti sebe ruskú ruletu...

Buď je človek niekým, alebo nikým. Frank Lucas veru niekým je. Je to americký gangster, ktorý sa vypracoval z nikoho na niekoho. Môže si tak pohodlne užívať svoj americký sen, ktorý zdieľa i so svojou široko rozvetvenou famíliou. Nič však netrvá večne. Na druhej strane barikády stojí Richie Roberts. Ambiciózny policajt, ktorý sa tiež snaží dopracovať k americkému snu. Na rozdiel od svojich skorumpovaných kolegov sa Roberts snaží odolať každodennému pokušeniu policajného remesla. Keďže sa o americký sen usiluje legálnou cestou, rozhodne sa vrátiť takmer milión špinavých dolárov štátu. Stáva sa zidealizovaným mýtickým hrdinom vo svete bezbrehej policajnej korupcie a zločinu. Americký gangster Ridleyho Scotta je nakrútený podľa skutočných udalostí.

Pragmatický mariňák sleduje dehumanizujúce účinky americko-vietnamskej vojny na sebe a brancov, s ktorými naverboval, od ich brutálneho výcviku vo výcvikovom tábore až po krvavé pouličné boje v Hue.

Steven Seagal vytvoril postavu policiajta a experta na bojové umenia Nica Toscaniho, talianskeho pristahovalca, ktorý vyrastal v Chicagskej štvrti, ako kluk sa učil aikido od mistrov v Japonsku a pred 15 rokmi pracoval ako agent CIA. Dnes je milujúcim manželom a otcom malého syna, citlivým a vzdelaným mužom, kterého však sužujú vzpomienky na Vietnam a na brutálneho Zagona a jeho neludské metody vypočúvania zajatých Vietnamcov. Minulost sa však nečekana vracia, aby ho postavila pred ten nejnebezpečnější prípad.

The 'Beast Cop' Ma Seok-do heads to a foreign country to extradite a suspect, but soon after his arrival, he discovers additional murder cases and hears about a vicious killer who has been committing crimes against tourists for several years.

29. október, 1992

Príbeh tajného a vášnivého erotického dobrodružstva medzi mladou francúzskou školáčkou a starším čínskym obchodníkom sa odohráva v roku 1929 v Indočíne. Stretli sa len náhodou, pretože ich svety sú v rasovo segregovanej spoločnosti nezlučiteľné. On sa ponúkne, že ju odvezie do školy, ona prijme a nasadne do jeho luxusného auta. Tak sa začína príbeh ich tajných stretnutí, ktoré prebiehajú takmer bez slov a ďaleko od ľudí. Čo spája týchto dvoch ľudí, oddelených kultúrami, vekom i spoločenským postavením? Aké šance má ich telesná fascinácia vo svete, riadiacom sa prísnymi pravidlami? Adaptácia autobiografického románu francúzskej spisovateľky a filmovej režisérky Marguerite Durasovej vyvolala po svojej premiére vlnu rozruchu kvôli odvážnemu stvárneniu erotickej romance Francúzky a Číňana.

15. apríl, 1992

Príbeh osudovej lásky z tridsiatych rokov, kedy bol Vietnam ešte francúzskou kolóniou, ktorá bojovala za svoju nezávislosť. Eliane sa narodila v Indočíne a od svojho otca prebrala vedenie kaučukových plantáží. Žije sama len so svojou adoptívnou dcérou, ktorej domorodí rodičia zahynuli. Jedného dňa sa vášnivo zamiluje do mladého francúzskeho dôstojníka, pre ktorého je ochotná vzdať sa všetkého, čo vybudovala. On však miluje jej šestnásťročnú adoptívnu dcéru...

Počas vojny vo Vietname sa americký vojak Luc Deveraux a jeho priamy nadriadený Andrew Scott, ktorý chvíľu predtým zošalel, vzájomne pripravili o život. Tým sa však ich púť na Zemi neskončila, pretože vláda Spojených štátov ich mŕtvoly využíva na armádne pokusy! Ich ľudské pozostatky zakonzervovali, geneticky upravili a opätovne oživili! Stali sa z nich „Univerzálni vojaci“ – bojové stroje bez akýchkoľvek spomienok, ktoré bez mihnutia oka, ľútosti, výčitiek svedomia či súcitu zabíjajú v mene svojej krajiny. Keď sa však tento experiment nečakane vymkne spod kontroly, vojakom GR44 (Luc) a GR13 (Andrew) sa ich pamäť vráti – a opäť sa ocitnú tvárou v tvár, aby dokončili, čo začali už vo Vietname... Tentoraz však dôležitú úlohu v ich strete zohrá i zvedavá reportérka Veronica Robertsová, ktorá si ako prvá všimla podozrivé správanie členov protiteroristickej jednotky „Univerzálny vojak“.

12. jún, 2020

Štyria afroamerický veteráni sa desiatky rokov po vojne vracajú do Vietnamu nájsť ostatky veliteľa svojho oddielu - a tiež aj zakopané zlato...

16. december, 1983

A group of Vietnam War veterans re-unite to rescue one of their own left behind and taken prisoner by the Vietnamese.

1. február, 1985

New York Times reporter Sydney Schanberg is on assignment covering the Cambodian Civil War, with the help of local interpreter Dith Pran and American photojournalist Al Rockoff. When the U.S. Army pulls out amid escalating violence, Schanberg makes exit arrangements for Pran and his family. Pran, however, tells Schanberg he intends to stay in Cambodia to help cover the unfolding story — a decision he may regret as the Khmer Rouge rebels move in.

16. marec, 1990

A blind Vietnam vet, trained as a swordfighter, comes to America and helps to rescue the son of a fellow soldier.

26. máj, 1978

Three 1960s California surfers fool around, drift apart and reunite years later to ride epic waves.

25. december, 1993

Le Ly lives in a small Vietnamese village whose serenity is shattered when war breaks out. Caught between the Viet Cong and the South Vietnamese army, the village is all but destroyed. After being both brutalized and raped, Le Ly resolves to flee. She leaves for the city, surviving desperate situations, but surviving nonetheless. Eventually she meets a U.S. Marine named Steve Butler who treats her kindly and tells her he would like to be married -- maybe to her.

21. apríl, 2023

After an unexpected break up, a travel executive accepts an assignment to go undercover and learn about the tourist industry in Vietnam. Along the way, she finds adventure and romance with her Vietnamese expat tour guide and they decide to hijack the tour bus in order to explore life and love off the beaten path.

3. august, 1979

College graduates deal with Vietnam and other issues of the late '60s.

Nemôžeš nájsť film alebo seriál? Prihlás sa a pridaj ho.

Globálne

s zamerať sa na vyhľadávací riadok
p otvoriť menu profilu
esc zatvoriť otvorené okno
? otvoriť okno klávesových skratiek

Na média stránkach

b ísť späť (do rodičovského pokiaľ možno)
e íst na stránku úprav

Na stránkach seriálových serií

(pravá šípka) ísť na nasledujúcu sériu
(ľavá šípka) ísť na predchádzajúcu sériu

Na stránkach seriálových epizód

(pravá šípka) ísť na nasledujúcu epizódu
(ľavá šipka) isť na predchádzajúcu epizódu

Na všetkých obrázkových strankach

a otvoriť okno pre pridanie obrázku

Na všetkých stránkach úprav

t otvoriť výber prekladu
ctrl+ s odoslať formulár

Na stránkach diskusií

n vytvoriť novú diskusiu
w prepínač stavu pozerania
p prepínač verejný/súkromný
c prepínač zatvorený/otvorený
a otvoriť aktivitu
r odpovedať v diskusií
l ísť na poslednú odpoveď
ctrl+ enter odoslať vašu správu
(pravá šípka) nasledujúca strana
(ľavá šípka) predchádzajúca strana

Nastavenia

Chcete ohodnotiť alebo pridať túto položku do zoznamu?

Prihlásiť sa