56 filmov

Filozofická filmová opera. Evolúcia a zmysel existencie ľudstva v niekoľkých epochách, počas ktorých je človek konfrontovaný so zlovestným, mlčanlivým symbolom mimozemského života. Science-fiction film, po ktorom už filmové sci-fi nikdy nebolo také ako predtým a súbežne napísaný rovnomenný science-fiction román, ktorý definitívne zmenil aj sci-fi literatúru. Jeden z najväčších mýtov filmovej histórie majstrovsky vytvorený dvoma osobnosťami svojich odborov. Neopakovateľný a nadčasový príbeh o ceste za hranice ľudskej skúsenosti, za hranice priestoru a času.

4. október, 2013

Oscarová Sandra Bullock a George Clooney sa predstavia v hlavných úlohách dychberúceho thrilleru režiséra Alfonsa Cuaróna "Gravitácia", ktorý vás zavedie do nekonečných a neúprosných hlbín vesmíru. Doktorka Ryan Stone sa vydáva na svoju prvú vesmírnu misiu. Sprevádza ju skúsený astronaut matt Kowalsky, ktorý plánuje po návrate na Zem odísť do dôchodku. Ich raketoplán má však vážnu poruchu a na prvý pohľad rutinná misia sa razom mení na boj o život. Stone a Kowalsky sa ocitajú úplne sami uprostred čiernej prázdnoty, len priviazaní jeden o druhého. Skľučujúce ticho je dôkazom definitívnej straty spojenia so Zemou... a šance na záchranu. Strach sa mení na paniku a s každým nádychom sa zmenšujú zásoby kyslíka. Možno jediný spôsob ako sa vrátiť domov, je vrhnúť sa do nekonečného prázdna.

24. október, 1997

Vincent má smolu, že je jedným z posledných, kto bol ešte splodený klasickými postupmi a macocha príroda v súťaži s optimálne vyladenou genetikou neobstála. A tak sa ocitol v nižšom spoločenskom segmente pomocnej údržbárskej komunity, v miestnom žargóne príznačne nazývanom "ln-Valid". Lenže Vincent sníva o svojej účasti v kozmickom tíme, a keď dostane šancu použiť falošnú genetickú identitu, nezaváha...

7. máj, 2009

Celá sága vracia na samotný začiatok. Budúci kapitán Kirk je zatiaľ len postpubertálnym mladíkom, ktorý balí dievčatá na nadupanú motorku a všetko ostatné je mu jedno. Keď má ale niekto v osude napísané, že bude v budúcnosti veliť vesmírnej flotile, musí sa tomu chtiac-nechtiac podriadiť. Druhým veľkým hráčom príbehu je rezervovaný Spock, ktorého okolnosťami vynútený vzťah s Kirkom pripomína spolužitie vody a ohňa. Čoskoro obaja prídu na to, že ak majú zúročiť nádej, ktorú všetci do nich vkladajú, musia začať spolupracovať. A ak nejde o nič menej ako o záchranu planéty, rivalita musí naozaj ísť bokom.

23. február, 2024

During a research mission, an astronaut discovers that his marriage is in trouble. Luckily, he has the help of a mysterious creature hidden in his ship.

30. jún, 2007

O päťdesiat rokov začína naše Slnko vyhasínať a tým ohrozuje samotnú existenciu života na Zemi. Preto sa k našej hviezde vydáva kozmická loď Icarus 2 s osemčlennou posádkou a obrovskou jadrovou nádržou, ktorá by sa mala pokúsiť Slnko znovu rozžiariť. V tesnej blízkosti Slnka však posádka zachytí núdzový signál lode Icarus 1, ktorá pred šiestimi rokmi bez stopy zmizla pri pokuse o dokončenie rovnakej misie.

12. október, 2018

Pred päťdesiatimi rokmi sa pol miliarda ľudí tlačila pri televízoroch, aby v priamom prenose sledovali pristátie posádky Apolla 11 na Mesiaci. Krátko nato astronaut Neil Armstrong vyslovil slávnu vetu „Je to malý krok pre človeka, obrovský skok pre ľudstvo,“ a počin, ktorý sa stal možno najodvážnejšou výpravou od plavby Kryštofa Kolumbusa, bol týmto úspešne zakončený. Rovnako fascinujúca, bola aj éra, ktorá tomuto letu predchádzala, a životný príbeh človeka, ktorý dostal to privilégium urobiť na Mesiaci prvý „ľudský“ krok.

Štrnásťročný Leo Biederman pri pozorovaní oblohy v astronomickom krúžku objaví kométu, ktorá sa v budúcnosti zrazí so Zemou. Za objav získa nárok prežiť katastrofu s miliónom vybraných, respektíve vyžrebovaných ľudí v špeciálnych jaskyniach. Starnúci kozmonaut Spurgeon Tanner vedie kozmickú misiu, ktorej úlohou je pomocou atómového výbuchu vychýliť kométu z jej dráhy, aby nezasiahla Zem. Kozmická loď Mesiáš sa priblíži ku kométe, astronauti kladú nálože do vyvŕtaných dier a neskôr ich z paluby rakety odpália. Prezident Beck obyvateľstvu oznámi, že misia nebola úspešná, lebo kométa sa rozdelila na dve časti, ktoré sa približujú k Zemi. Vybraní občania odchádzajú pod dozorom vojakov do jaskýň...

Keď princezná Vespa, dcéra vládcu planéty Druidia kráľa Rolanda utečie zo svojej svadby s posledným a zároveň najnudnejším princom Váliom, unesie ju aj s jej luxusným Mercedesom XS 3000 diabolský zloduch. Zlý vládcovia planéty Spaceball v čele s prezidentom totiž zničili všetok svoj kyslík a preto sa chcú zmocniť atmosféry Druidie. Druidia je však chránená nepreniknuteľným elektromagnetickým štítom, ktorého kód pozná iba kráľ a toho chcú únosom dcéry vydierať. Náhodou však Lone Starr dlhuje zločincovi Pizzovi milión vesmírnych dolárov, ktoré kráľ Roland rád zaplatí za svoju dcéru a nepoškodený Mercedes.

25. február, 2018

On a lonely mission to Alpha Centauri, Milutin is teamed up with Nimani 1345, a female cyborg designed to fulfill his every need. At first thrilled to be able to control her, Sebastian grows tired of having his desires fulfilled so easily. Longing for human intimacy, Sebastian alters Nimani's programmed responses, but in doing so he risks the mission's security — and his own life.

V roku 2010 je k Jupiteru vyslaná sovietska kozmická loď Leonov. V jej posádke sú okrem Rusov aj traja americkí astronauti. Ich úlohou je zistiť, čo presne sa pred deviatimi rokmi odohralo na palube americkej lode Discovery, ktorej celá posádka zahynula v dôsledku zlyhania počítača, a tiež preskúmať obrovský monolit neznámého pôvodu v blízkosti mesiaca Európa. Počas záchrannej operácie vypukne na Zemi vojenský stret medzi Spojenými štátmi a Sovietskym zväzom. Osud výpravy je ohrozený...

22. september, 2017

Na obežnej dráhe Zeme sa odohráva extrémne napínavý príbeh. Film je založený na skutočných udalostiach. Let na stanicu Saľut 7, ktorý sa uskutočnil v roku 1985, je považovaný za najťažší let v histórii kozmonautiky. Vesmírna stanica Saľut 7, ktorá obieha okolo Zeme v bezpilotnom režime, náhle prestáva reagovať na signály z centra riadenia vesmírnych letov. Bolo rozhodnuté vyslať na obežnú dráhu záchrannú expedíciu. Vesmírna posádka má za úlohu nájsť mŕtvu stanicu a ako prvá na svete sa spojiť s 20-tonovou neovládateľnou hrudou ocele. Astronauti si uvedomujú, že šance na návrat na Zem sú mizivé.

1. jún, 1964

Stranded on Mars with only a monkey as a companion, an astronaut must figure out how to find oxygen, water, and food and companionship on the lifeless planet.

6. november, 2020

Astronautka Sarah sa pripravuje na ročný pobyt na obežnej dráhe. Ako jediná žena vo vesmírnej misii „Proxima“ podstupuje psychicky a fyzicky náročný tréning a zároveň sa stará o svoju milovanú sedemročnú dcérku Stellu. Perfekcionistka Sarah sa snaží podávať v práci stopercentný a sústredený výkon, s blížiacim sa odlúčením je to však čím ďalej tým náročnejšie. Strhujúci príbeh matky a dcéry má napriek netradičnému prostrediu univerzálnu tému: hľadanie rovnováhy medzi osobnými snami a rodičovskou láskou.

11. december, 1969

After spending several months in an orbiting lab, three astronauts prepare to return to Earth only to find their de-orbit thrusters won't activate. After initially thinking they might have to abandon them in orbit, NASA decides to launch a daring rescue. Their plans are complicated by a hurricane headed towards the launch site—and a shrinking air supply in the astronauts' capsule.

When Nebulous Industries announces they are recruiting Rabbids for a mission to Mars, Hibernation Rabbid doesn’t think twice. As a genius Rabbid misunderstood by his stupid peers, he has always dreamed of going to the red planet. He takes off with three other Rabbids: Disco, the lively queen of the dance-floor, Cosmo, the pilot and Mini, the adorable tiny Rabbid. Facing an interplanetary space threat, our heroes will have to learn how to overcome their differences and understand that true wisdom comes from the heart!

Kapitán William D. Stanaforth štartuje smerom k Marsu. Druhý kapitán, Emily Maddoxová, ho bude nasledovať. Will cestou vysvetľuje študentom v priamom prenose, ako vyrábal svoj prístroj na vodu. Potom sa stretne s druhou vesmírnou loďou, kde mu posádka odovzdá zásoby. Posádku tvoria dvaja muži a tí sa správajú veľmi čudne, ako by im bolo všetko jedno. Zásoby sú prenesené a Will pokračuje v ceste. Maddoxová už odštartovala a teraz má dosť veľké ťažkosti. Will nepočúva velenia zo Zeme a pomôže jej sám. Potom si skomplikuje život, keď si zničí zásobu vody. Do toho prichádzajú ďalšie komplikácie s Maddoxovou, ktorej sa opäť poškodila opravená vec. Will, ktorý nechce, aby ho velenie obrátilo späť, si oblieka skafander a odchyľuje sa od vopred stanoveného kurzu ...

1. november, 1989

A testament to NASA's Apollo program of the 1960s and '70s. Composed of actual NASA footage of the missions and astronaut interviews, the documentary offers the viewpoint of the individuals who braved the remarkable journey to the moon and back.

30. máj, 1990

It is the year 2022. A mysterious systems failure causes the crew of a spaceship to be stranded on the dark side of the moon, while rapidly running out of fuel and oxygen. They are surprised to discover a NASA space shuttle floating in space, and board it in the hope of salvaging some supplies. One by one, the crew is possessed and killed, and it is up to Paxton Warner to find the links between the dark side of the moon, the Bermuda Triangle, and the Devil himself.

Film pohádkovou formou popisuje první fáze kosmonautiky, kdy byla místo lidí na orbitu odesílána zvířata, na kterých byla testována podpora života pro budoucí kosmonauty. Bělka a Strelka byli první živí tvorové, kteří se z vesmíru vrátili živí. Příběh je vyprávěn potomkem Bělky, kterého Nikita Chruščov daroval americkému prezidentu J. F. Kennedymu. Je v něm zachycen „odchyt" psů, jejich výcvik, který je inspirován výcvikem lidských kosmonautů a také samotný kosmic- ký let. Jedná se o první ruský celovečerní film, provedený ve formátu 3D.

Nemôžeš nájsť film alebo seriál? Prihlás sa a pridaj ho.

Globálne

s zamerať sa na vyhľadávací riadok
p otvoriť menu profilu
esc zatvoriť otvorené okno
? otvoriť okno klávesových skratiek

Na média stránkach

b ísť späť (do rodičovského pokiaľ možno)
e íst na stránku úprav

Na stránkach seriálových serií

(pravá šípka) ísť na nasledujúcu sériu
(ľavá šípka) ísť na predchádzajúcu sériu

Na stránkach seriálových epizód

(pravá šípka) ísť na nasledujúcu epizódu
(ľavá šipka) isť na predchádzajúcu epizódu

Na všetkých obrázkových strankach

a otvoriť okno pre pridanie obrázku

Na všetkých stránkach úprav

t otvoriť výber prekladu
ctrl+ s odoslať formulár

Na stránkach diskusií

n vytvoriť novú diskusiu
w prepínač stavu pozerania
p prepínač verejný/súkromný
c prepínač zatvorený/otvorený
a otvoriť aktivitu
r odpovedať v diskusií
l ísť na poslednú odpoveď
ctrl+ enter odoslať vašu správu
(pravá šípka) nasledujúca strana
(ľavá šípka) predchádzajúca strana

Nastavenia

Chcete ohodnotiť alebo pridať túto položku do zoznamu?

Prihlásiť sa