13 film

Boys' college in eastern Quebec at the end of the 1940s. Brother Jean is not a teacher like the others. He wants to interest his students in the subject and to achieve this, he conducts archaeological excavations with his students aimed at proving the establishment of a Viking colony (Vinland) on the coast of the Saint Lawrence. The superiors of his congregation do not appreciate his unconventional ways of teaching. Without knowing it, Brother Jean will have a significant impact on the lives of his students, particularly in that of Émile, a young man who is having difficulty at school and who would prefer to abandon his studies to go work in a factory.

In this special follow-up programme, the only television team with access to the dig and the scientific tests on the skeleton uses unseen footage and conducts two days of additional interviews to tell this extraordinary forensic detective story in even greater scientific and archaeological detail.

An archaeological team from an Ivy League school discover something unexpected in their remote forest excavations of an ancient Native American site.

As part of a high-tech forensic probe into the demise of Egyptian Pharaoh Tutankhamun, scientists use X-rays and CT scans as they attempt to reach a conclusion about just how this famed king died. In addition, they explore the mysterious curse on explorers linked to Tut's tomb excavation.

The BBC version of "King Tut In Color" documentary. A century after the world’s most exciting archaeological find - the tomb of Tutankhamun - we can witness the dramatic scenes of its discovery and marvel at its extraordinary treasures exactly as they were then, in colour.

r 24, 2017

As a son deals with his own struggles, he must calm his father's obsession with fishing before his outlandish behavior ruins the entire family.

i 13, 2013

Tangier. Dounia decides to sell on the black market the antiques uncovered on the building site she manages. She hopes to raise enough money to be able to leave Morocco with her son, who she hardly ever sees since her divorce. The death of a worker disrupts her plan...

, 15, 2014

Bir Deniz Biyoloğu, efsane olduğu sanılan bir canlıya atfedilen tuzlu deniz yaşamının gizemli ölümleri araştırmak için atanır.

i 23, 2003

İngiltere'nin kırsalında, genç bir çiftin ölümüne sebep olan bir raslantı sonucu toprak altına gömülmüş 1. yüzyıldan kalma bir kilise bulunur. Piskopos, kilisedeki bazı bulgulardan rahatsız olarak olayın gizlice araştırılmasını ister.Bu arada, kiliseyi araştıran sanat tarihi uzmanı profesörün karısı, arabasıyla genç bir turist kıza çarparak yaralar. Hastanedeki kontrolden sonra, hafızasını kaybetmiş kızı evlerine alırlar. Aileyle kısa zamanda yakınlaşan Cassie, sessiz ve problemli bir çocuk olan Michael'la aynı kabusları görmektedir. Kilisedeki bulgular, İsa'nın çarmıha gerilmesinden başlayan şaşırtıcı tarihi olayların ortaya çıkmasına sebep olacak ve Cassie ve küçük Michael, tam ortasında kaldıkları bu kabustan kurtulmaya çalışacaklardır

1921 senesinde Mısır’da geçen filmde İngiliz arkeologlar eski Mısır prensi Imhotep’in 3700 yıllık mumyasını bulurlar. Mezarda eski Mısır"ın bilgelik ve yazı tanrısı Thoth’a ait belgeler de bulunur. Genç bir arkeolog büyük bir hata yaparak belgede yazanları yüksek sesle okur ve mumya tekrar hayata döner. 10 yıl sonra Sir Joseph oğlu Frank’le bölgeye geri döner. Keşif grubunun içinde gizemli Mısırlı Ardath Bay’de vardır. Ardath Bay eski aşkının mezarını bulabilmek için keşif grubuna katılmış olan Mumya’dır. Eski aşkını hayata döndürmek için tüm güçlerini kullanmaya hazırdır

n 15, 2021

2. Dünya Savaşı'nın hemen öncesinde Britanyalı bir dul, kendi kendini yetiştirmiş bir arkeologdan arazisindeki höyükleri kazmasını isteyince şaşırtıcı bir keşfe yol açar.

Geleceğe şaşırtıcı bir biçimde bakan “Timeline”, Fransa’da Ortaçağa ait bir kaleyi inceleyen bir grup arkeoloji öğrencisinin çalışmaları sırasında, profesörlerinin birdenbire 14. yüzyılın içinde ortadan kaybolmasını konu alıyor. Feodal savaşın içinde profesörü kurtarmak için büyük bir tehlike içine giren öğrenciler, sadece geçmişi kazı yaparak bulmaya çalışmadıklarını, aynı zamanda geçmişin içinde yaşadıklarının da farkına varırlar. Çok kısa zamanları olan öğrenciler profesörü kurtarmak için ellerinden geleni yapmaya çalışacaklar fakat; 21.yy tekrar geri dönebilecekler mi?

Amerikan Hükümeti Ark of the Conenant’ı bulması için Arkeolog Dr. Indiana Jones'u görevlendirir. Ark’ta ünlü 10 Emir’in varolduğuna ve kutsal güçler olduğuna inanılmaktadır. Üstelik Hitler’in ajanları da Ark’ın peşindedirler. Jones, eski aşkı Marion’la birlikte Nepal’den Kahire’ye kadar tuzak ve tehlikeyle dolu bir maceraya atılır.

Bir filmi veya diziyi bulamıyor musun? Eklemek için oturum aç.

Küresel

s arama çubuğuna odaklan
p profil menüsünü aç
esc açık bir pencereyi kapat
? klavye kısayol penceresini aç

Medya sayfalarında

b geri git (veya uygulanabilirse ana ekrana)
e sayfayı düzenlemeye git

TV sezonu sayfalarında

(sağa ok) sonraki sezona git
(sol ok) önceki sezona git

TV bölüm sayfalarında

(sağa ok) sonraki bölüme git
(sol ok) önceki bölüme git

Tüm görüntü sayfalarında

a resim ekle penceresini aç

Tüm düzenleme sayfalarında

t çeviri seçiciyi aç
ctrl+ s formu gönder

Tartışma sayfalarında

n yeni tartışma oluştur
w izleme durumunu değiştir
p umumi/hususi değiştir
c kapalı/açık değiştir
a etkinliği aç
r tartışmayı yanıtla
l son yanıta git
ctrl+ enter mesajını gönder
(sağa ok) sonraki sayfa
(sol ok) önceki sayfa

Ayarlar

Bu öğeyi derecelendirmek veya bir listeye eklemek ister misiniz?

Giriş