170 film

n 27, 2012

Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen bir ekip, uçaklarının düşmesi sonucu bölgenin vahşi ve ıssız bir alanında mahsur kalırlar. Grubun başı olan Ottway (Liam Neeson), ekibin vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalabilmesi için elinden geleni yapmak zorundadır. Hem kaza sonrası aldıkları ölümcül yaralar, hem de insanı donduran hava koşulları karşısında kurtlara yem olmadan buradan kurtulabilecekler midir?

Denizden Kaiju adı verilen yaratıklar yükselmeye başlayınca, milyonlarca insanın canına mal olacak ve insan kaynaklarını tüketen bir savaş başlar. Bu devasa Kaijular ile savaşabilmek için özel bir silah üretilir. Jaeger adı verilen büyük robotlar akılları nöral bir köprüde kitlenmiş iki pilot tarafından beyin gücüyle yönetilir. Ama Jaegerlar bile acımasız Kaijuların yanında savunmasız kalırlar. Yenilmenin eşiğindeki insanoğlunun son çaresi eski pilot (Charlie Hunnam) ve deneyimsiz stajyer (Rinko Kikuchi)'dir. Birlikte, kıyamete karşı insanlığın son umudu olacaklardır.

Kitap editörü Margaret sınır dışı edilerek ülkesi Kanada’ya gönderilmesi gündeme gelince hemen aklını çalıştırır ve yıllardır çile çektirdiği ezik asistanı Andrew ile nişanlı olduğunu hükümet yetkililerine bildirir. Ancak asistanı bu yalana ortak olmak için kendince bazı koşullar öne sürer. Zoraki çiftimiz, damat adayının ailesiyle tanışmak için Alaska’nın yolunu tutmak zorunda da kalacaktır. Büyük şehirde daima kontrollü bir kadın olan Margaret, orada karşılaşacağı birbirinden komik durumlar karşısında sudan çıkmış balığa döner.

LAPD dedektifi Durmer bir cinayeti araştırmak üzere Alaska'ya gelir. Aklında bir kişi vardır ama delil olmadığından takibe alır. Bu arada yardımcısını kazara öldürür. Artık kendisi de bir katildir ve bu bilgiyi bilen bir kişi daha vardır. 6 ay gündüzün yaşandığı bir yere ayak uydurmak hiç de kolay değildir ama onun gibi uykusuzluk çeken bir kişi daha vardır.

Genç Christopher McCandless’ın ilham veren gerçek hikayesinden uyarlanan Into the Wild, rahat ve konforlu yaşamını terk ederek Alaska’nın kırsalında hayatının en büyük meydan okumasını gerçekleştirmek ve özgürlüğü yaşamak için yollara düşen Christopher’ın hikayesini anlatıyor. Filmin senaryo yazarı ve yönetmeni Sean Penn’e yıldız oyuncular William Hurt, Marcia Gay Harden, Vince Vaughn, Catherine Keener ve Hal Holbrook eşlik ediyor. Özgürlüğe Giden Yolda, “güzel olduğu kadar heyecan verici, eğlenceli ve çoşkulu.”

Amerika’nın kuzeyindeki Alaska Barrow kasabası, her kış, bir ay boyunca sadece geceyi yaşar. Birdenbire gizemli bir grup insanın ortaya çıkmasıyla kasabada yüzbin kişi esrarengiz bir şekilde zarar görürler, hayatlarını yitirirler. Sayısı gittikçe azalan kasaba halkı ve aslında vampir olan bu gizemli grubun kalan insanlarla beslenme mücadeleleri yeniden günışığını görünceye kadar devam edecektir. Steve Niles ve Ben Templesmith’in çizgiromanından başarılı bir şekilde uyarlanmış olan 30 Days of Night, yönetmeni David Slade’in "bu proje için parmağımı bile keserim" diyecek kadar iddialı olduğu bir film. Vampirli korku filmi sevenler içinse tatmin edici derecede korkunç olduğu söyleniyor.

Forrest Taft (Seagel), Alaska'nın engebeli arazisinde petrol kuyusu yangınlarıyla mücadele eden bir uzmandır. Günün birinde Aegis Petrolleri başkanı Michael Jennings'e (Caine) karşı daha büyük bir savaşa girmek zorunda kalır. Jennings'in, Taft'ı, Alaskası'nın yerlisi olan bir eylemciyi (Chen) ve firmasının karşısında olan herkesi kara listesine alır.

Hapisten kaçan iki mahkumun sığındığı yük treninin makinisti kalp krizi geçirir. Ve bu iki kişi, giderek hızı artan bu trenden bir şekilde kurtulmak zorundadır. Bu arada tek problemleri bu değildir tabi. Her türlü hapisten kaçmayı başarmış John Voight'un canlandırdığı Manny'e kafayı takan hapishane müdürü de bu ikilinin peşindedir.

Alaskanın Nome bölgesinde 1960lı yıllardan bu yana insanlar hiç bir iz bırakmadan kaybolmaktadır. Daha önce FBI ajanları bu bölgede araştırma yapmışsa da, insanalrın nasıl kaybolduğu gizemi çözülememiştir. Psikayatrist Dr. Abigail Tyler, hastalarının birinde oldukça ilginç bir travma durumuna rastlar. Bu travmanın izini süren Abigail onun uzaylılar tarafından kaçırıldığına dair ikna edici ipuçlarına rastlar.

Yakın bir gelecekte Amerikan Ordusu, EDI adında yapay zeka sistemi ile uçurulan Talon Jet diye bir savaş jeti geliştirir. Jet, Pasifik’te bir uçak gemisi içine yerleştirilir. Amaç savaş manevralarını uçuştaki insan pilotlardan öğrenmesini sağlamaktır. İlk görevi son derece başarılı geçer. Ancak bir başka seferde bilgisayar sistemi, kendi mantığını geliştirmeye kalkışınca insanlar, onun bir savaş başlatmasını engellemekle görevlendirilirler. EDI ortalığı mahvetmeden önce acilen durdurulması gerekmektedir.

Yarı kurt yarı evcil köpek Balto, 1925 yılının Alaska'sında, çocukları tehdit eden dizanteri hastalığına karşı mücadele eder ve bir kahraman olur. Altı yüz millik yolu katedecek arkadaşlarını toplayıp bu zorlu görevi üstlenen Balto, böylece bölgeye tıbbi malzeme taşınmasını sağlamış olur.

Jack, babasının daha önceden keşfettiği altın madenini bulmak için Yukon'a gelir. Doğduğundan beri şehirde yaşayan genç çocuk, soğuk yaban hayatına alışık olmasa da ayak uydurabileceğine inanmaktadır ve babasının mektubunu da yanına alarak onun eski arkadaşı Alex Larson'u bulur, kendisini madene götürmesini ister. Yaşlı Alex, madende altın olduğuna inanmaz ve genç çocuğu madene götürmek istemez. Zira uzun, karlı bir dağ tırmanışıyla gidilen madenin yolunda aç gezen kurtlar da vardır ve Alex, Jack'in tüm bunları kaldıramayacak kadar zayıf olduğunu düşünmektedir. Genç çocuğun ısrarları sonucunda, onu madene götürmeyi kabul eden Alex vakit kaybetmeden yola çıkar.

r 20, 2019

Alaska'da bir kasaba olan Nome'da ölümcül bir salgın başlar. Salgının tek çaresi 600 milden daha uzak olan bir yerdedir. Kasaba halkı, köpek ve kurt eğitmeni Leonhard Seppala'dan serumu getirmesi için yardım ister. Seppala, cılız görünümlü ve yaşlı bir Sibirya kurdu olan Togo'yu liderlik etmesi için yanında götürür. Seppala'nın eşi Constance, Togo'yu yavru olduğu dönemden beri tanıyordur ve onun her koşulda cesaret ve sadakat gösterebileceğini biliyordur. Seppala ve Togo yoldayken korkunç bir fırtınayla karşı karşıya kalırlar. -70 dereceye varan soğukta Togo ve Seppala büyük bir yaşam mücadelesi verecektir.

Yalnız bir altın arayıcısı Alaskaya gelir ve kar fırtınası onu Kanunsuz Kara Lawson'un klubesine sürükler. Bu sırada başka altın arayıcıları da ve birkaç ilginç karakter de aynı klubeye sürüklenmiştir. Fırtına dindikten sonra, Chaplin bir madenci kasabasına gelerek hayatının aşkını keşfeder... Altına Hücum'da bir çok klasikleşmiş komedi sahnesi yer alıyor. Bunlar arasında, açlıktan ölme noktasına gelen Chaplin'in botlarını sıcak suda pişirmesi ve botların bağcıklarını spagetti gibi hayal ettiği, büyük aşkı Georgina ve arkadaşlarını yeni yıl yemeğine beklerken, gelmeyeceklerini anladığında yaşlarının çenesine doğru süzüldüğü ve Chaplin'in uykuya dalıp rüyasında yemeğe gelen misafirlerini iki patatese çatal batırarak dans ettirerek misafirlerini eğlendirdiği sahneler sayılabilir...

Miami’li bir diş hekiminin, Alaska’da kendisine miras kalan kızak köpekleriyle yaşadığı keyifli macera.

Disney'in konuşan köpekleri Patiler, bir dondurma kamyonunun içinde Alaska’ya doğru yola çıkarlar. Orada kendilerini bir köpek yarışı içinde bulacak olan yaramazların eğlenceli macerası devam eder.

Usta yönetmen Werner Herzog son filminde, amatör boz ayı uzmanı ve vahşi doğa eylemcisi Timothy Treadwell’in yaşamını ve ölümünün ardındaki gerçekleri gözler önüne seriyor. Treadwell, Alaska’daki bir Ulusal Park’ta, ayılar arasında silahsız olarak on üç yaz boyunca yaşadı ve deneyimlerini filme çekti.Ekim 2003’te, Treadwell’in ve kız arkadaşının bir boz ayı tarafından parçalanıp yenmiş cesetleri bulundu. Herzog’un hayvanlara duygusal açıdan yaklaşmayan bu alışılmadık belgeselinde Treadwell’in kendi belgesel filminden parçalar da kullanılarak doğa ve insan arasındaki hassas ilişkinin sınırları sorgulanıyor.

Amerika'da uzun ve çok sıcak geçen bir yaz mevsimi sonrası Alaska eyaletine bağlı Barrow kentinde sıra dışı bir olay meydana gelir. Avlanan bir Eskimo buzul kütleleri arasında beslenen ve hayatta kalmaya çalışan 3 gri balinaya rastlar. Kış mevsiminde sıcak güney bölgeleri göç etmesi gereken balinalar buzul kütlelerinin arasına sıkıştıkları için bu bölgede kalmışlardır. Yerel haberlerde balinaların hikayesi duyurulunca önce çevreciler sonra bilim adamları, Eskimo avcıları hatta petrol şirketleri olayla ilgilenmeye başlar. Medyanın ilgisi balinaların çaresizliğini ulusal haber kanallarına kadar taşır ve beklenmedik bir biçimde dünyanın dört bir yanından devlet kurumları ve insanlar balinaları buz kütleleri arasından kurtarıp okyanusa ulaştırmak için seferber olurlar...

Two estranged brothers reunite at their childhood home in the Alaskan wild. They set out on a two-day hike and are stalked by an unrelenting grizzly bear.

n 22, 2018

Hold the Dark, bir kurt sürüsü tarafından kaçırılan bir çocuğu bulmak için köye getirilen bir avcının hikayesini konu ediyor. Günün birinde sakin bir köyden bir çocuk kaçırılır. Çocuğu köyünden götüren ise bir kurt sürüsüdür. Vahşi hayvanlar olan kurtların çocuğu almasının ardından çocuğu kurtarmak için birini bulmak gereklidir. Köy halkı, kurt sürüsünü izlemesi ve yok edip çocuğu geri getirmesi için işinin ehli, usta bir avcı çağırır. Ancak avcı için kolay bir iş olarak görülen bu takip misyonu, onun için çok farklı bir deneyim olacaktır. Avcı kurtların peşinden yol aldıkça, doğanın acımasızlığı ve bir adam olarak kendi başarısızlıklarıyla yüzleşeceği, onu giderek karanlık ve şok edici bir yola sürükleyen bir maceraya atılır. Arkasında çocuğun yastan deliye dönmüş babası, önünde acımasız coğrafik şartlar bulunan avcı misyonunda ilerledikçe "avlanan"ın kim olduğu giderek belirsizleşmeye başlamıştır...

Bir filmi veya diziyi bulamıyor musun? Eklemek için oturum aç.

Küresel

s arama çubuğuna odaklan
p profil menüsünü aç
esc açık bir pencereyi kapat
? klavye kısayol penceresini aç

Medya sayfalarında

b geri git (veya uygulanabilirse ana ekrana)
e sayfayı düzenlemeye git

TV sezonu sayfalarında

(sağa ok) sonraki sezona git
(sol ok) önceki sezona git

TV bölüm sayfalarında

(sağa ok) sonraki bölüme git
(sol ok) önceki bölüme git

Tüm görüntü sayfalarında

a resim ekle penceresini aç

Tüm düzenleme sayfalarında

t çeviri seçiciyi aç
ctrl+ s formu gönder

Tartışma sayfalarında

n yeni tartışma oluştur
w izleme durumunu değiştir
p umumi/hususi değiştir
c kapalı/açık değiştir
a etkinliği aç
r tartışmayı yanıtla
l son yanıta git
ctrl+ enter mesajını gönder
(sağa ok) sonraki sayfa
(sol ok) önceki sayfa

Ayarlar

Bu öğeyi derecelendirmek veya bir listeye eklemek ister misiniz?

Giriş